Adatkezelési tájékoztató az Országgyűlés Hivatala által üzemeltetett beléptető rendszerben kezelt személyes adatokról Adatkezelési tájékoztató az Országgyűlés Hivatala által üzemeltetett beléptető rendszerben kezelt személyes adatokról

Az Országgyűlés Hivatala Gazdasági és Működtetési Főigazgató-helyettes

7/2018. sz.

KÖRLEVELE

a GDPR-ba foglalt adatkezelési szabályok alkalmazására tekintettel a napi beléptetésre vonatkozó szabályok megváltozásáról


Az Országház, az Országgyűlés Irodaháza, valamint az Országgyűlés Hivatalának elhelyezésére szolgáló épületek területére történő belépéssel összefüggésben a napi belépők személyes adatait a 2016/679/EU rendelet (GDPR) 6. Cikk. (1) bek. c) és e) pontja alapján kezeli a Hivatal.

A Hivatal Adatkezelési tájékoztatóban informálja az Országházba, az Országgyűlés Irodaházába és az Országgyűlés Hivatala elhelyezésére szolgáló épületekbe belépni szándékozó személyeket (érintetteket) a személyes adataik kezeléséről, azok védelme érdekében tett intézkedéseiről, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

2018. május 29. napjától a napi beléptetés rögzítésekor kötelezően a születési dátumot kell rögzíteni a webes beléptető rendszerben.

Az adatkezelési tájékoztató az Országház, az Országgyűlés Irodaháza, valamint az Országgyűlés Hivatalának elhelyezésére szolgáló épületek személyi bejáratainál is megtalálhatóak.

Megértésüket és segítségüket ezúton is köszönöm.

 

Bakos Emil