Közlekedés kerékpárral a Kossuth téren

A Kossuth téren a KRESZ előírásainak megfelelő táblákra cserélték a kerékpárközlekedést a tér felújítása óta tiltó jelzéseket. A korlátozás a kőtömbök - úgynevezett pollerek - által határolt központi területre, valamint az északi és déli térrészre vonatkozik, így a kerékpárosok továbbra is szabadon használhatják a villamospálya mentén jelölt sávot.

A megújult Kossuth tér átadása, 2014 tavasza óta kis méretű jelzőtáblák hívták fel a kerékpárosok figyelmét arra, hogy a tér jelentős része kizárólag a gyalogosoké. A tapasztalatok szerint ezt sokan semmibe vették, azonban nem lehetett fellépni a szabálysértőkkel szemben, mert a jelzések nem feleltek meg a KRESZ előírásainak. Ezért az Országgyűlés Hivatala szeptember 1-től szabályos KRESZ-táblákat helyezett ki az áthaladási pontokra, amelyek világosan jelzik a gyalogos zóna határát. 

A táblákkal jelzett területen belül tehát csak gyalogosan lehet közlekedni, a kerékpárosok az útburkolati jelzésekkel jelölt területet használhatják. A terület gazdája ezúton is kéri a kerékpárosokat, hogy a szabályokat betartva közlekedjenek a Kossuth téren.