Egy perces néma felállással emlékezett az Országgyűlés Lasztovicza Jenőre

Egy perces néma felállással emlékezett az Országgyűlés Lasztovicza Jenőre Az Országgyűlés 2015. évi tavaszi ülésszakának kezdetén Kövér László házelnök emlékezett meg a közelmúltban elhunyt Fideszes országgyűlési képviselőről.
 
" Tisztelt Országgyűlés!

Szomorú kötelességemnek teszek eleget azzal, hogy tájékoztatom Önöket arról, hogy Lasztovicza Jenő képviselőtársunk életének 53 évében, január 8-án elhunyt.

Az 1998. évi országgyűlési választásokon a Fidesz jelöltjeként Veszprém megye 4. számú egyéni választókerületében szerzett mandátumot. Öt egymást követő ciklusban kapta meg a választók bizalmát.

1998-tól az idegenforgalmi bizottság alelnöke, majd 2002-től elnöke volt.

 

2006-tól az Országgyűlés munkájában továbbra is a sport, az idegenforgalom és a turizmus ügyében dolgozott. A szakbizottság elnöki tisztségét is ellátta. 2014-ben a törvényalkotási bizottság tagja volt.

1999 és 2002 között elnöke volt az Országos Idegenforgalmi Bizottságnak. 2006 és 2014 között betöltötte a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöki tisztségét.

Elnöke volt továbbá a Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanácsnak, a Veszprém Megyei Területfejlesztési Tanácsnak. Tagja volt a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak és a Magyar Olimpiai Bizottságnak is.

Kérem Önöket, hogy néma felállással adózzunk elhunyt képviselőtársunk emlékének!"