Az Országgyűlés megemlékezett a Londonban történt terrorcselekményről

Az Országgyűlés 2017. június 6-i plenáris ülésén megemlékezett a június 3-án, Londonban történt terrorcselekményről.

 

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke:

"Tisztelt Országgyűlés!

Egy hét is alig telt el az utolsó támadás óta, és a terror újra lecsapott Európára: szombaton heten haltak meg és több mint negyvenen sérültek meg Londonban.

 

Ha a terror hétről hétre újra lesújt, mi hétről hétre újra itt állunk rendületlenül, hogy hitet tegyünk közös európai értékeink mellett. Hitet tegyünk a terrorizmus felszámolása mellett. Hitünk megingathatatlan, célunk pedig közös: egy békés, biztonságos Európa megteremtése.

 

Az egész ország együttérez a hozzátartozókkal és az Egyesült Királyság népével.

 

Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy néma felállással adózzunk az áldozatok emléke előtt."

 

 

Az alábbiakban olvashatják Kövér László házelnök táviratát:

 

Őexc. Lord Fowler

a Lordok Házának Elnöke

Rt Hon John Bercow

a Brit Parlament képviselőházának elnöke

 

Tisztelt Elnök Úr! 

 

Kérem, engedje meg, hogy a magyar Országgyűlés minden tagja, valamint a magam nevében őszinte és szívből jövő részvétemet fejezzem ki személyesen Önnek és az Egyesült Királyság polgárainak a június 3-án Londonban történt szörnyű terrorcselekmény kapcsán. Ezen nehéz órákban osztozunk mindazok gyászában, akik szeretteiket veszítették el, a sérülteknek pedig gyors és teljes felépülés kívánunk.

 

Mindannyiunkat megrázott, hogy a nem egészen két héttel ezelőtti szörnyű manchesteri robbantások után újabb gyilkos támadást intéztek békés emberek ellen; ezúttal London szívében.

Csak ismételni tudom az Önnek májusban küldött levelem üzenetét: az egész emberiség és közös, egyetemes értékeink elleni támadás-sorozatot tapasztaljuk meg. Ezért egységesen kell fellépnünk a terrorizmus minden formájával szemben. Magyarország elhívatottan kíván hozzájárulni a kontinensünk biztonságának megerősítését célzó közös erőfeszítésekhez, valamint ahhoz, hogy állampolgáraink életét ne fenyegethessék a rombolás és a terror megszállottjai.  

Budapest, 2017. június 5.

 

Tisztelettel, 

 

Kövér László

a magyar Országgyűlés elnöke