Hírablak Hírablak

A vallásszabadság napjává nyilvánította az Országgyűlés január 13-át

Kövér László házelnök kezdeményezésére az öt parlamenti párt közös előterjesztéseként tartózkodás és ellenszavazat nélkül szavazta meg az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely az 1568-ban Tordán elfogadott erdélyi vallásügyi törvény jelentősége előtt tisztelegve a vallásszabadság napjává nyilvánította január 13-át.

Az előterjesztést a házelnök mellett kézjegyével látta el Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető, Szászfalvi László, a KDNP frakcióvezető-helyettese, Hiller István MSZP-s, Szávay István jobbikos, valamint Ikotity István LMP-s képviselő.

Elhunyt Kálmán András volt országgyűlési képviselő

Életének 68. évében elhunyt Kálmán András volt országgyűlési képviselő. 1998-ban indult először országgyűlési választásokon, ahol az MSZP színeiben Fejér megye 3. számú választókerületében szerzett mandátumot. Három cikluson át volt a körzet országgyűlési képviselője. A törvényhozásban eltöltött évei alatt a Gazdasági bizottság, illetve a Gazdasági és Informatikai bizottság munkáját segítette. Munkássága szűkebb hazájának életében is fontos szerepet játszott, 1999-től 11 évig volt Dunaújváros polgármestere.

 

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2018. február 19-20-21-én tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája

Tematikus kereső Tematikus kereső

Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők Ciklusos tematikus keresők