Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Újgenerációs online szolgáltatást vezettünk be: Rapid-kérés!

A közelmúltban bevezettünk egy könyvtárak közötti forrás-megosztásra épülő rendszert, az ExLibris RapidILL szolgáltatását, amelynek segítségével a világon bármely gyűjteményből, ahol a szolgáltatásra előfizetnek, igényelhetünk dokumentumokat olvasóink részére. E lehetőség különösen a nemzetközi szakirodalom cikkeinek és tanulmányainak elérésében jelent komoly segítséget, hiszen általa olyan forrásanyaghoz is hozzájuthatnak kutatóink, melyek könyvtárunk állományában nem találhatók meg.


Mivel ez a könyvtárak közötti teljesítés elektronikusan történik, a Rapid-kérés közreműködésével akár néhány munkanapon belül hozzájuthatnak felhasználóink a kívánt dokumentumhoz. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a szolgáltatással teljes műveket, egész köteteket nem áll módunkban kérni, a rendszer csak egy-egy tanulmányhoz, könyvrészlethez vagy könyvfejezethez biztosít hozzáférést.

Amennyiben ön térítéses/kedvezményes éves olvasójeggyel rendelkezik, ahhoz, hogy élvezhesse az új szolgáltatás előnyeit, nincs más dolga, mint a katalógusban fellelhető, ám könyvtárunkban nem elérhető dokumentum állandó linkjét (permalink) megküldeni a számunkra, kollégáink pedig a lehető leghamarabb visszajeleznek, hogy a Rapid-kérésen keresztül elérhető-e a mű, és ha igen, az anyag beérkezésekor e-mailben továbbítják azt önnek.

Új szolgáltatásunk használatával nem kell többé nélkülöznie azokat a forrásokat, melyek alapvetőek kutatásához.

Gyors, egyszerű, személyre szabott dokumentumelérés – ezt kínáljuk önnek a Rapid-kérés segítségével!

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo