Számítógép-használat

Amennyiben térítésmentes látogatójeggyel rendelkezik, akkor nincs lehetősége WiFi-szolgáltatás igénybe vételére.
Ha térítéses vagy kedvezményes olvasójegyet (kutatójegy, diákjegy, nyugdíjasjegy, egyéb jegy, napijegy) vásárolt a beiratkozásnál, akkor az "ogyk-auth" WiFi-kapcsolatot használhatja, ami teljes körű internet-hozzáférést biztosít. A kapcsolódás beállítása első alkalommal 2-3 percet vesz igénybe (lásd segédletek).
A WiFi-kapcsolatok beállításához kérje az ügyeletes könyvtáros segítségét!
A WiFi hálózaton csak http és https protokollok használatára van lehetőség. Egyidejűleg felhasználónként csak 2 eszköz csatlakoztatása engedélyezett.
Segédletek (PDF) az "ogyk-auth" WiFi-kapcsolat beállításához térítéses vagy kedvezményes olvasójeggyel rendelkezők számára:
Windows 11 | Windows 10 | Windows 7 | Android | iOS


Az olvasóteremben számítógépek állnak az olvasók rendelkezésére, de javasoljuk, hogy hozzák magukkal saját elektronikus eszközeiket (laptop, tablet).

A számítógépek használatára mindenki jogosult, akinek az adatait rögzítették az olvasói adatbázisban. A felhasználónév megegyezik az olvasójegy számával, az alapértelmezett a jelszó pedig a regisztrációkor megadott jelszó. Jelszómódosításra lehetőség van az online olvasói fiókban.


A könyvtár a térítésmentes látogatójeggyel rendelkezők számára ingyenes, korlátozott hozzáférést biztosít számítógépen nyújtott szolgáltatásaihoz: a katalógus használatához, jogszabályok kereséséhez (Új Jogtár), illetve jogi szakfolyóiratok olvasásához (Jogkódex Szakcikk Adatbázis Plusz), valamint a könyvtár, az Országgyűlés és a nemzetközi szervezetek honlapjának eléréséhez és a Hungaricana közgyűjteményi portálhoz.

A könyvtár minden térítéses vagy kedvezményes olvasójeggyel rendelkező felhasználója az összes szolgáltatást igénybe veheti. Az olvasói számítógépeken lehetőség van

  • bibliográfiai adatok keresésére,
  • az elektronikus katalógusok és információs források használatára,
  • saját dokumentumok készítésére (irodai szoftvercsomag) és tárolására,
  • valamint az internet használatára.

USB kulcs (pendrive), CD/DVD (csak a notebookokon) és egyéb, telepítést nem igénylő külső adathordozó a számítógépeken közvetlenül használható.

A beiratkozási részlegen fejhallgató és egér kölcsönözhető.

Az olvasói számítógépekről lehetőség van fekete-fehér nyomtatásra. A nyomtatás az eligazítóban elhelyezett fénymásoló gépekből az egyedi azonosító (PIN kód) alapján vehető ki. A fizetendő díj mértékét a Díjtételtáblázat tartalmazza.

Indokolt esetben az olvasói számítógépek használatára a könyvtár időkorlátozást és előzetes helyfoglalást vezethet be.

Az olvasóteremben lehetőség van saját számítógép használatára. Az olvasó a saját számítógépet – külön felszólítás nélkül – köteles az eligazítóban a könyvkiadópultnál lévő könyvtárosnak bemutatni.

A felhasználó köteles betartani az Országgyűlési Könyvtár számítógép-használati szabályzatában foglaltakat.

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo

Vr séta - v1