Aktuális

Elérhető a magyar EU-elnökség parlamenti együttműködésének hivatalos honlapja

Fotó: Sajtóiroda2024. július 1. és december 31. között Magyarország – 2011 első féléve után – immáron második alkalommal látja el az Európai Unió Tanácsa elnökségének feladatát. Az Országgyűlés így házigazdája, fő szervezője a félév során – és még azon túl is – megvalósuló európai uniós parlamentközi eseményeknek. A honlapunkon betekintést kívánunk nyújtani az európai uniós parlamentközi diplomáciába. Rövid ismertetőink mellett az EU-elnökség parlamenti együttműködésének megjelenítésére létrehozott oldalunkon élő internetes közvetítés keretében is nyomon követhetik a 2024 őszi félévében, valamint a 2025 első felében sorra kerülő parlamentközi konferenciákat. Ezeken az Európai Unió nemzeti parlamentjei, az Európai Parlament, a tagjelölt országok népképviseletei és egyéb meghívott parlamentek képviselői cserélnek véleményt a magyar EU-elnökség legfontosabb témáiról.

Megtekintés »

Hírek, események

Gál Zoltán, az Országgyűlés elnöke (középen) tanulmányozza a petíciót, amelyet a gazdák küldöttsége adott át neki az Országházban 1997. március 11-én.1994. júliusában Gál Zoltán házelnök panaszirodát hozott létre, amelynek feladata az volt, hogy kezelje, megválaszolja és az illetékes helyekre továbbítsa az állampolgároktól érkező évi mintegy 5 ezer panaszt, reklamációt.

A törvény megjelenése az 1869. évi Országos Törvénytárban155 éve hirdették ki Magyarországon a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvényt. Az 1869. évi IV. törvénycikk kimondta a közigazgatás és az igazságszolgáltatás szétválasztását, valamint a bírók függetlenségét is.

Az új kormány tagjainak eskütétele a Parlamentben, 1994. július 15.Az Országgyűlés megválasztotta Horn Gyulát, a Magyar Szocialista Párt elnökét miniszterelnöknek és elfogadta az MSZP és az SZDSZ koalíciójaként létrejövő új kormány programját.

Múltba csöppent rézvitéz - írta Tóth ZitaAz Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent az Országházi Mesék könyvsorozat harmadik kötete, a Múltba csöppent rézvitéz. A könyvet Tóth Zita írta, az illusztrációkat pedig Maros Krisztina készítette.

George H. W. Bush amerikai elnök beszédet tart a budapesti Kossuth téren 1989. július 11-énA rendszerváltozás egyik látványos eseménye volt George H. W. Bushnak, az Amerikai Egyesült Államok elnökének júliusi lengyelországi és magyarországi látogatása. Ő volt az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki hazánkba látogatott.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2024. évi június havi ülésterve (2024.06.10.)

Az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszaka június 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!