Készült: 2019.12.14.22:49:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap (2008.10.20.), 150. felszólalás
Felszólaló Puch László (MSZP)
Beosztás közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PUCH LÁSZLÓ közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Azt szeretném mondani az élt 8 évet, és 8 évet élt kérdésre, hogy igazándiból tökéletesen úgy van, ahogy a nyár folyamán a helyi polgármesterekkel egyeztetésre került a menetrend, hogy a Nyíregyháza-Budapest intercity-vonat a ceglédi átszálló miatt Püspökladányban nem fog megállni; mégpedig azért, mert a két intercity találkozása - a Szeged-Budapest és a Budapest-Nyíregyháza - lehetősége csak így biztosítható. Egyébként egy forgalomszámlálás is megelőzte ezt a döntést. Mégpedig átlagban hat fő le- és felszállója volt ennek a vonatnak. (Dr. Vitányi István közbeszól.) Ön lehet, hogy azt gondolja, hogy ez nem így van, mivel ön rázza a fejét, de ettől még a tények tények maradnak, és a vonatonként ennek a hatfős le-fölszállásnak a megoldására, azt gondolom, ennek ellenére kell hogy találjon valamit a közlekedési minisztérium.

Mi történt ehelyett, hogy ez a vonat nem áll meg? Van egy Budapest, Keleti pályaudvar, Biharkeresztes közti jelenlegi egy pár vonat... - helyett négy intercity-vonat fog közlekedni, ami valóban Mezőpeterd kivételével Püspökladányban és Biharkeresztesen, valamennyi állomáson megáll. Emellett a Budapest-Záhony között közlekedő, Püspökladány állomáson is megálló Tisza nemzetközi gyorsvonat továbbra is a forgalmi rendben marad, tehát az átszállás ebben is biztosítható.

Meggyőződésem, hogy összességében nemhogy rosszabbul jártak a térség lakosai, igaz, hogy arra az intercity-párra felszállni az átszállók Püspökladányban nem tudnak, de ezzel szemben négy pár intercity-vonat jár, amely minden állomáson megáll, és biztosítja a közlekedés lehetőségét.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai