Készült: 2020.08.06.18:33:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

44. ülésnap, 105. felszólalás
Felszólaló Kékkői Zoltán József (FKGP)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:37

Felszólalások:  <<  105  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÉKKŐI ZOLTÁN (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az 1996. évi országprogramhoz kapcsolódóan a dél-dunántúli régióban nagyon sikeres pályázat zajlott le a Phare kísérleti programalap 4 millió ECU-s keretére vonatkozóan. Mint az ön előtt is ismert, megközelítően kétszer annyi támogatás lenne odaítélhető, mint amennyit a keret lehetővé tesz.

A nyertes pályázatok szerződéskötésére vonatkozó előkészületek megkezdődtek. A Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács december 18-án döntött a szerződéskötésekhez szolgáló nyomtatvány elfogadásáról. Megindult a nyertesek képzése a Phare beszerzési eljárásokra vonatkozóan. A régió minden előkészületet megtett ahhoz, hogy a támogatás igénybe vehető legyen. Sajnos ezt akadályozza az a tény, hogy eddig nem történt meg az 1996. évi Phare kísérleti programalap munkatervének elfogadása az EU magyarországi delegációja és a brüsszeli illetékesek által. Így gyakorlatilag nincs mód a Phare-támogatások igénybevételére akkor sem, ha a szerződések az erre vonatkozó záradékkal megköttetnek.

Kérdezem a miniszter urat: van-e mód a Phare-támogatást biztosító 1996. évi források felhasználására vonatkozó munkaterv brüsszeli, illetve az EU-delegáció általi elfogadásának meggyorsítására?

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  105  >>    Ülésnap adatai