Új világ hajnalán

Új világ hajnalán Tisza István

2022. április 22-től Debrecen ad otthont az Országgyűlési Múzeum kiállításának a Déri Múzeummal közös rendezésben. Az Új világ hajnalán – Tisza István című tárlat a 20. század egyik legjelentősebb magyar államférfiját mutatja be, akinek személye és politikája ma is viták kereszttüzében áll. A kiállítás a kétszeres miniszterelnök és házelnök politikai szemléletének és döntéseinek motivációire koncentrál. Az események fonalát a főbb poltikai és társadalmi problémák köré szervezve ismerhetjük meg. Tisza István tragikus sorsa szimbolikusan is összefonódott a történelmi Magyarország végével.

A kiállítás ingyenesen látogatható. Tárlatvezetési igény esetén előzetes regisztráció szükséges egy héttel a tervezett látogatás előtt a tiszakiallitas@derimuzeum.hu e-mail címen.

Helyszín: Debrecen, Kossuth u. 1.

Nyitvatartás és további információ

Amennyiben online járná be a tárlatot, keresse fel az Országgyűlési Múzeum Virtuális tereit!

 

 

 

 

Tisza István, jobb

„Ahogy éltem, úgy fogok meghalni”
– Tisza István tragédiája
(előzetes)

A teljes dokumentumfilm megtekinthető az Országház Filmműhely YouTube csatornán.
 

tiszaTisza István, két korszak határán

Gróf Tisza István a 20. század eleji magyar politikai élet meghatározó szereplője volt, tevékenységének vizsgálata elengedhetetlen napjaink folyamatainak megértéséhez.
A 2015. október 30-án az Országház főrendiházi üléstermében megtartott konferencia célja Tisza pályájának sokoldalú bemutatása volt. A kötetben ifj. Bertényi Iván, Kozári Monika, Pesti Sándor, Maruzsa Zoltán, Szarka László, Székely Tamás, Szász Zoltán, Tőkéczki László, Klestenitz Tibor, Romsics Ignác, Gyurgyák János és Pók Attila tanulmányai olvashatók.

A kötetbe való belelapozáshoz előjegyezéshez kérem, kattintson ide.