Demokráciajáték

Valódi érvek és valódi viták szikráznak fel az Országház felsőházi üléstermében. Ez az a nap, amikor a diákok fiktív frakciókba tömörülve ütköztetik érveiket egy előre megismert törvényjavaslat kapcsán, melyet otthon feldolgoztak. Szembekerül az Ősz-ülők Társasága konzervatív megfontoltsága a Tavaszi Megújulás Szövetsége fiatalos lendületével, amikor nem tudni, a koalíciós partner Téli Menedék Fórum vajon egyetért-e a kormánypárt politikájával, vagy ki mellé áll a Jövő Nyárért Egyesülés.

A Demokráciajáték egy olyan egész napos interaktív rendez­vény, amelynek során a középiskolás diákok képviselők szerepébe bújva testközelből tapasztalhatják meg az országgyűlési munkát.  A program keretében a fiatalok bizottsági üléseken, plenáris üléseken és frakcióülésen vehetnek részt , valamint kipróbálhatják a felsőházi ülésterem szavazórendszerét és a program végeztével sajtótájékoztatót tarthatnak.

A program előzetes felkészülést, aktív hozzáállást kíván, melynek köszönhetően a diákok bővíthetik kommunikációs és érveléstechnikai ismereteiket, és csoportmunkában dolgozhatnak. Kiváló lehetőség, hogy projektmunka keretében a felkészülés alatt mindezeket az egyéni és társas kompetenciákat fejlesszék, majd éles helyzetben gyakorolják. A rendezvény havonta egy alkalommal kerül megrendezésre az iskolai tanévben, egyidejűleg négy, 20 fős középiskolai csoport részvételével.

A programról bővebb információt a demokraciajatek(kukac)parlament.hu e-mail-címen kérhet.

Demokráciajáték - jobb oldal

Soron következő esemény

A 2024-es tavaszi félév eseményei lezárultak, várjuk a jelentkezéseket 2025-ös rendezvényeinkre!