Bevezetés


A cikksorozat a rendszerváltoztatás 30 éves évfordulója jegyében 2020-ban indult. A Parlament.hu kulturális hírei között hétről hétre visszaemlékező cikkek idézik fel a korabeli fontosabb eseményeket; a hírek között a kommunista diktatúra összeomlásával és az egypártrendszer lebontásával összefüggő történések, valamint a parlamenti demokrácia kiépülésének és a népképviseleti országgyűlés magyarországi újjászületésének mozaikjai elevenednek meg. A cikkek összegyűjtve itt olvashatók el.

30 éve történt

30 éve történt – 1992. július 20-án Magyarországra érkezett a dalai láma

1992. július 20–25. között – a magyarországi buddhista egyházak meghívására – Budapesten tett látogatást a XIV. dalai láma. Őszentsége július 23-án az Országházban megbeszélést folytatott Fodor Gáborral, az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottságának elnökével, valamint találkozott a Fidesz és az SZDSZ képviselőivel is.

Az MTI hírarchívum alapján

A dalai láma a Fidesz országgyűlési képviselőivel, Rockenbauer Zoltánnal és Áder Jánossal tárgyal az Országházban, 1992. július 23.
A dalai láma a Fidesz országgyűlési képviselőivel, Rockenbauer Zoltánnal és Áder Jánossal
tárgyal az Országházban, 1992. július 23.
Forrás: Országgyűlési Múzeum

Közzétéve: 2022-07-20 14:30

Kategória: 30 éve történt

Könyvajánló

„...a második magyar ezerév kezdete...” – A magyar népképviselet újjászületése képekben (1990–1994)

A korabeli felvételekkel gazdagon illusztrált, reprezentatív kötet az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásának harmincadik évfordulójára jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában.

A kötetet itt lehet előjegyezni.