Kedves Látogató!

Kedves Látogató!

Köszöntöm az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának honlapján.

Honlapunkon tájékozódhat az aktuális bizottsági ülések időpontjáról, napirendjéről, naprakész információkat találhat a bizottság tagjairól, feladatairól, tevékenységéről és elolvashatja az ülések szó szerinti jegyzőkönyveit is.

Jogfolytonosság alapján a nyolcadik Mezőgazdasági bizottság 11 taggal kezdte meg működését, amelyet 7 kormánypárti és 4 ellenzéki képviselő alkot.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy immáron negyedik alkalommal tölthetem be a Mezőgazdasági bizottság elnöki posztját. A bizottság feladatkörébe a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, az élelmiszerbiztonság és az európai uniós agrártámogatások tartoznak.

A fenntartható és versenyképes mezőgazdaság a nemzetgazdaságban stratégiai jelentőséggel bír. A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, a globalizáció kihívásai, az egyre növekvő mennyiségi és minőségi élelmiszerellátás iránti igény és a digitalizáció térnyerése új feladatok elé állítja az ágazat résztvevőit.

A Nemzeti Összefogás Kormányának eddig elért eredményeire építve kívánunk a továbbiakban is az új kihívásoknak megfelelni a vidék felemelkedése és népességmegtartó erejének növelése érdekében.

A korábbi bizottsági struktúráról a Mezőgazdasági bizottság 1992 – 2018. című kronológiai áttekintés nyújt tájékoztatást.

Bízom benne, hogy munkánk iránt felkeltettem érdeklődésüket, és a tájékozódni szándékozók egyre nagyobb számban keresik fel az Országgyűlés honlapján önálló felületünket.

 

Font Sándor
elnök