Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Asszony! Szeretném emlékeztetni, hogy a független képviselõk közül viszonylag kevés van egyéni választókerületben megválasztva, ezt csak úgy közbevetõleg mondom. Egyébként a Házszabály természetesen lehetõvé teszi a független képviselõknek, hogy felszólaljanak, elmondják a véleményüket. A házbizottság folyamatosan ezt a gyakorlatot alakította ki, hogy elég szoros percekben számolva a frakciók képviselõinek ad lehetõséget a délelõtti órákban véleményük elmondására.

(11.50)

Most egyébként megint eléggé kiszámított perceink vannak, mert példának okáért a frakció-képviselõk nem mondták el még mindnyájan a véleményüket a társadalombiztosítás '98. évi költségvetésérõl.

Az ügyrendi javaslatot mindenesetre meg kell szavaztatnom. Megkérdezem, támogatja-e valaki azt, hogy most, az általános vitában felszólaljon Aszódi Ilona Katalin, független képviselõ asszony. (Szavazás.)

A Ház többsége nem támogatja. (Aszódi Ilona Katalin tapsol.)

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát - ahogy bejelentettem - elnapolom. Folytatására és lezárására, ahogy azt a Ház megszavazta, az esti órákban kerül sor.

Most viszont soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1998. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat és az ehhez kapcsolódó állami számvevõszéki vélemény általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/4921. számon, az Állami Számvevõszék véleményét pedig T/4921/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Elõször a múlt hétrõl elmaradt képviselõcsoportok elsõkörös felszólalói következnek. Az SZDSZ képviselõcsoportja nevében felszólaló részére 10 perc, az MDF és az MDNP képviselõcsoportja nevében felszólaló részére 20-20 perc áll rendelkezésre.

Megadom a szót Lukovics Éva képviselõ asszonynak, SZDSZ; õt követi Boross Péter képviselõ úr, MDF.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap