Aszódi Ilona Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Elnök Úr! Az ügyrendi javaslatom az lenne, hogy legyen szíves megszavaztatni a Házat arról, hogy ebben az elsõ körben, a tévéközvetítés idején legyen mód szólni egy független képviselõnek is.

Ezt az ügyrendi javaslatot azért teszem, mert a független képviselõk már több ízben kérték a házbizottságot, hogy foglaljon állást az ügyükben. Mióta ezt több ízben kértük, azóta a számunk felszaporodott 21-re; gyakorlatilag 21 független képviselõ ebben a parlamenti rotációban nem vehet részt. Azt gondolom, hogy legalábbis méltányos lenne a kérdéssel foglalkozni és szerintem azért érdemes lenne ezt úgy eldönteni, hogy ebbõl a 21 képviselõbõl legalább egyvalaki - az elsõként jelentkezõ vagy pedig valamilyen más módon megállapítva - elmondhassa a véleményét az adott határozati javaslattal kapcsolatosan, rendszeresen és mindenkor, televízióközvetítés alatt. A független képviselõkhöz is tartoznak választási kerületek, a választókerületekben a választópolgárok várják és kívánják azt, hogy közvetlen benyomást szerezhessenek arról, hogy adott kérdésekkel kapcsolatosan a képviselõjüknek mi a véleménye.

Tehát még egyszer: azt gondolom, hogy méltányos lenne, ha 21 független képviselõ közül legalább egyvalaki televízióközvetítés alatt beszélhetne. Az ügyrendi javaslatomat pedig megismétlem: kérem, hogy most szavazzon errõl a kérdésrõl a Ház.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap