Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Felhívom az Országgyûlés tagjainak figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 1., 2., 10., 11., 14., 15. pontjaiban lévõ javaslatok elfogadását, ezért a határozathozatal csak egyetlen döntést igényel.

Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 215 igen szavazattal, 22 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4744. számon, az egységes javaslatot pedig T/4744/210. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ és az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat nyújtott be, és errõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített, T/4744/213. számon.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem dr. Hack Pétert, az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kívánja-e a módosító javaslatokat szóban is megindokolni. (Dr. Hack Péter tagadólag int.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem a záróvitában az egységes javaslathoz érkezett módosító javaslatok tárgyalásának összevonását. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a záróvitát, és megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom. Nyilván államtitkár úr nem kíván válaszolni, mert nincs mire.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ és az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait a T/4744/213. számú ajánlás 1-11. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 236 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 33 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, 55 nem ellenében, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyûlés felkérheti az Országgyûlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktõl kérje a törvény sürgõs kihirdetését. Errõl az Országgyûlés vita nélkül határoz.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyûlés elnöke a törvény sürgõs kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 228 igen szavazattal, 39 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyûlés elnöke kérje a törvény sürgõs kihirdetését a köztársasági elnöktõl.

(19.10)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az agrárgazdaságról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést T/4756. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4756/29. és 37. számokon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Megadom a szót dr. Nagy Frigyes földmûvelésügyi miniszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap