Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megköszönöm a Magyar Országgyûlés nevében az Észt Köztársaság elnökének felszólalását. Tárgyalásaikhoz sok sikert és kellemes magyarországi tartózkodást kívánok. (Lennart Meri, az Észt Köztársaság elnöke elhagyja az üléstermet. - Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Országgyûlés jegyzõjének titkos szavazással történõ választása. A Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportja Póda Jenõ képviselõ urat javasolja az Országgyûlés jegyzõjének. Tájékoztatom önöket arról, hogy a Házszabály értelmében az indítványhoz módosító javaslatot nem lehet benyújtani, arról az Országgyûlés vita nélkül, titkos szavazással határoz. A titkos szavazás a szokásos rendben történik. Ennek menetét röviden ismertetem:

Képviselõtársaim a Duna-parti folyosón vehetik át a szavazólapokat a képviselõk neve szerint ábécé sorrendben, hat csoportban. Tájékoztatom önöket, hogy a szektoroknál egy sárga színû szavazólapot és egy borítékot vehetnek át. Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkét.

Megkérem Boros László jegyzõ urat, hogy röviden ismertesse a szavazás szabályait.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap