Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Nagy tisztelettel hallgattam a képviselõ úr felszólalását, óhatatlanul úgy is, mint az alkotmányügyi bizottság elnökének felszólalását. Megmondom õszintén, nekem több kételyem van abban a kérdésben, hogy ez a megoldás egyáltalán valamit elõrevisz-e; tudniillik az is kérdés, azt is megkérdõjelezem, hogy ez ügyrendi javaslat volt-e.

A Házszabály 142. § 1. pontja szerint ügyrendi javaslat a plenáris vagy bizottsági ülés vezetésével, rendjével összefüggõ, a tárgyalt napirendi pontot érdemben nem érintõ eljárási kérdésre vonatkozó javaslat. Hogy valamit továbbítani kell egy bizottsághoz vagy nem, nem vagyok benne biztos, hogy ez lényegét tekintve ügyrendi javaslat.

Egyébként a képviselõ úr nyilván tudja azt is, hogy ebben a kérdésben kézfeltartással kell szavazni. Nyilván tudja azt is, utána ki fog derülni, illetve kiderülhet, hogy a Ház nem határozatképes. (Moraj.) De természetesen meghajolva az ön tekintélye elõtt, elrendelem az ügyrendi kérdésben való (Moraj.) szavazást.

Kérem, hogy az elõterjesztõ képviselõ úr még egyszer pontosan határozza meg vagy fogalmazza meg az ügyrendi javaslatot. (Moraj. - Dr. Pusztai Erzsébet: Ügyrendi javaslathoz hozzá lehet szólni! - Általános zaj.) Az elõterjesztõ képviselõ úr újra megfogalmazza a javaslatot.

(16.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage