Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja indítványozta az ajánlás 2., 3. pontjairól történõ szavazást. Ezek a javaslatok egyik bizottságban sem kaptak egyharmados támogatást.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ elõzetesen, írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/2838/9. számú ajánlás egyetlen pontját sem, míg a T/2838/11. számú kiegészítõ ajánlás minden pontját - tehát 1-tõl 23-ig - támogatja.

A tisztelt Országgyûlést kérdezem, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 218 igen szavazattal, 43 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

(21.00)

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk. Az ajánlás 1. pontjában Gyõriványi Sándor a törvényjavaslat 3. §-ának (4) bekezdése módosítását kezdeményezi. Ennek megfelelõen a világbanki kölcsönszerzõdés 1995-ben esedékes nyugdíjbiztosítási kiadása 32 millió forint legyen. A javaslatot a bizottságok támogatják.

És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 167 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 2. pontban Gyõriványi Sándor a törvényjavaslat 3. §-ának (5) bekezdése módosítását kezdeményezi. Indítványa szerint a mûködési célú informatikai fejlesztés kiadása 542 millió forint legyen. A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja indokolatlanul kérte a módosító javaslatról történõ szavazást, hiszen az indítványt a költségvetési bizottság támogatja és a többi bizottság egyharmada nem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot? (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 69 igen szavazattal, 202 nem szavazattal és 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 3. pontban Gyõriványi Sándor a törvényjavaslat 7. §-ának (15) bekezdése módosításával az informatikai fejlesztést szolgáló kiadások összegére 468 millió forintot javasol. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatokat? (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés a módosító javaslatot 61 igen szavazattal, 205 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 4. pontban a szociális bizottság a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánja kiegészíteni. Ebben az Állami Számvevõszék megállapításaiból következõ kormányintézkedésekre tesz javaslatot.

Kérdezem az Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Az Országgyûlés 86 igen szavazattal, 179 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal végére értünk, megkérdezem van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés? Ilyen jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Most bejelentem a név szerinti szavazás eredményét, egyben kihirdetem a határozatot. Az egészségügyi hozzájárulásról szóló törvényjavaslathoz benyújtott kiegészítõ ajánlás 6. pontjáról szóló határozatot kihirdetem: 3 igen szavazattal, 295 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett az Országgyûlés a módosító javaslatot nem fogadta el. (Erõs taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása, hogy az egészségügyi hozzájárulásról szóló törvényjavaslat esetében van-e olyan módosító javaslat, amelyikrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés? Ilyen jelzés nem érkezett, a zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslat megtárgyalása. A frakcióvezetõk (Zaj, mozgolódás az ülésteremben.) ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatot terjeszt elõ H/3388. számon. A házbizottság a kulturális és sajtó bizottságba Rajk László korábban megüresedett helyére Horn Gábor képviselõ urat, az európai integrációs ügyek bizottságába Rajk László korábban megüresedett helyére Soós Károly Attila képviselõ urat javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslatokkal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés (Erõs taps.) 257 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a személyi javaslatokat elfogadta. Engedjék meg, hogy a képviselõ uraknak az Országgyûlés és a magam nevében eredményes munkát és sok sikert kívánjak tevékenységükhöz. (Erõs taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett (Nevetés.) Kapronczi Mihály képviselõtársunk, független képviselõ úr, akinek, miután az Országgyûlés elcsendesedett, megadom majd a szót. (Zaj, mozgolódás az ülésteremben.)

Tisztelt Országgyûlés! Megadom a szót Kapronczi Mihály képviselõ úrnak, napirend utáni felszólalásra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage