Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony és Államtitkár Urak! Nem tudom, elnök úr, van-e még hozzászóló. Talán én vagyok az utolsó. Most mintha két egymást követõ ellenzéki felszólalás követné egymást a Házban, nem a megszokott kormánypárti és ellenzéki felszólalás: az elõbb hallott Sebõk János után úgy éreztem magamat, mintha az ellenzéki padsorokból szóltak volna hozzá. (Sebõk János: Nem ellenzék vagyok.) De ezzel természetesen nem kívántam sem pozitíve, sem negatíve minõsíteni az ön által elmondottakat.

Annyit kívánok csak röviden az egészhez hozzátenni - és remélem, a két percen belül tudok maradni -, hogy a parlament két utat választhat. Lehet az egyik is jó és a másik is jó. Én elfogadom Sebõk Jánosnak azokat az érveit, amelyeket itt az elõbb felsorolt a törvény eredeti megoldása mellett, s elfogadhatóak azok az érvek is - egy más szempontból -, amelyek bizonyos okokra hivatkozva ezt a határt, a korhatárt felemelnék.

Egy dologra engedjék meg, hogy felhívjam a figyelmet, és ez késztetett a felszólalásra is. Volt olyan személy - akirõl konkrétan tudok -, aki augusztus 27-én tudta meg azt - legalábbis hivatalosan augusztus 27-én közölték vele -, hogy szeptember 1-jén nyugdíjazzák. Azt hiszem, ez az eljárás nem a legjobb eljárás azok számára, azok számára, akikkel szemben ezt elkövetik. Amennyiben ezt a törvényt most megváltoztatjuk, akkor ez az egy út, ami szerintem nem igazán járható, nem igazán jó megoldás. Ha egyszer valamiben a parlament dönt és hoz egy szabályt, s aztán sok olyan embert elküldünk nyugdíjba, akiknek a munkájára esetleg még szükség lett volna, és ezek az emberek elmentek nyugdíjba, mert nem tehettek mást, majd ezt - épphogy a törvény életbe lépett - egy új törvényi szabállyal, akár a parlament már szeptember 1-je után, októberben módosítja, majd ezek után másokra nem vonatkozik ez. Tehát ez a legrosszabb megoldás, ami most így történik, ha ez a megoldás születik meg. Én erre szerettem volna felhívni a figyelmet. A késõbbiekben mind a kormány, mind a parlament próbáljon meg olyan megoldást keresni, hogy lehetõleg az ilyen helyzetek ne forduljanak elõ. Köszönöm, hogy meghallgattak.

ELNÖk: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Több felszólaló nem jelentkezik, az általános vitát elnapolom. Folytatására várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a társadalmi szervezetek által használt állami tulajdonú ingatlanok jogi helyzetének rendezésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése.

Fedor Vilmos, MSZP, dr. Matyi László, SZDSZ, dr. Pálos Miklós, KDNP, dr. Balsai István, MDF, képviselõtársaink önálló indítványát T/2806. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását T/2806/5. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Fedor Vilmos képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage