Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Azoknak az érdeklõdésére számítok, akik még a teremben tartózkodnak ezen a késõi órán is, és az elõre nem tervezett napirendi pontról vitatkozva beszélnek. Az én javaslatom ugyanaz, ami az ügyrendi javaslatom elõterjesztésekor is volt, hogy ezt a kérdést vitassa meg a parlament oktatási bizottsága - ez volt az eredeti kérésünk is -, mert olyan szempontok merültek föl a bizottság mûködése során, amelyek alapján én legalábbis nem tudom egyértelmûen és tiszta szívvel ezt az integrációs lépést szentesíteni, ennek a befejezett ténykényt való elfogadását jelentõ szavazáskor az "igen" gombot megnyomni. Mindaddig, amíg a fölmerült kérdésekre megnyugtató választ nem ad a szaktárca, addig ezt én nem tudom megtenni jó szívvel.

Az én javaslatom továbbra is az, hogy ezeket a részletkérdéseket ne a parlament plenáris ülésén vitassuk meg, hanem ott, ahol ezt a bizottság is kérte: a parlament oktatási bizottsági ülésén. Ez volt a mi javaslatunk. Ilyen értelemben kérte a bizottság elnöke a helyzet tisztázását a szaktárcától és a kérdéssel foglalkozó helyettes államtitkártól. Ilyen értelemben kell, ha nem is helyreigazítanom, de kiegészítenem Fodor Gábor szavait, aki épp ezt javasolta, hogy miért nem kértük ezt - kértük. Erre nem kaptunk kielégítõ választ. S azt gondolom, miután ezt a kérdést módunkban volt tisztázni a bizottsági ülésen, akkor visszatérhetünk a végszavazás formájában erre a kérdésre, s akkor talán nyugodt lelkiismerettel, mind ellenzéki, mind kormánypárti oldalon azt mondhatjuk, hogy ez a két intézmény ezennel egyesüljön.

Én nem akarom azokat a részletproblémákat most a plenáris ülésen elõhozni, amelyek valóban inkább egy bizottsági ülés szintjére, részletes vitájára valók, és nem ide. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage