Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, hogy a mentelmi bizottság úgy foglalt állást, hogy az Országgyûlés képviselõtársunk mentelmi jogát ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, felfüggeszti-e Szabó György országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 8 igen szavazattal, 223 ellenszavazattal, 9 tartózkodás mellett Szabó György mentelmi jogát nem függeszti fel.

(21.00)

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön az Országgyûlés elfogadta a Budapest Bank részére juttatott állami támogatás körülményeinek tisztázására létrehozott vizsgálóbizottság tagjainak megválasztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. A képviselõcsoportok vezetõinek ajánlása alapján az Országgyûlés elnöke a Házszabály 31. §-ának, illetve a házbizottság általános érvényû állásfoglalásának megfelelõen javaslatot tett a bizottság tagjainak személyére új változatban, H/1181. számon. Az elõterjesztést kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, van-e észrevétele bárkinek azzal kapcsolatosan, hogy a bizottság tagjairól egy szavazással határozzon az Országgyûlés. (Nincs ilyen jelzés.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Budapest Bank részére juttatott állami támogatás körülményeinek tisztázására létrehozott vizsgálóbizottság tagjainak személyére tett H/1181. számú javaslatot. Kimondom a határozatot... (Derültség.) Bocsánat... Kicsit késõ van már... Kérem, szavazzanak! Ismét kérem a táblát beállítani! Most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 232 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 1 tartózkodással a javaslatot elfogadta.

Ugyancsak múlt heti ülésünkön fogadta el az Országgyûlés az adós- és bankkonszolidáció körülményeinek tisztázására létrehozott vizsgálóbizottság tagjainak megválasztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. A képviselõcsoportok vezetõinek ajánlása alapján az Országgyûlés elnöke javaslatot tett a bizottság tagjainak személyére új változatban, H/1182. számon. Az elõterjesztést kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem, van-e valakinek észrevétele azzal kapcsolatosan, hogy a bizottság tagjairól egy szavazással határoz az Országgyûlés. (Nincs ilyen jelzés.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a vizsgálóbizottság tagjainak személyére tett javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 237 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a javaslatot elfogadta.

A vizsgálóbizottság tagjainak eredményes munkát kívánok a magam és az Országgyûlés nevében. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a felsõoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája. A vitában az expozé elhangzott, most az írásban elõre jelentkezett felszólalóknak adom meg a szót. Elõször Tóth Istvánnak, a Magyar Demokrata Fórum részérõl, õt követi majd Pancza István, a Független Kisgazdapárt részérõl. (Közbeszólás: Nincs jelen. - Folyamatos zaj.) Tóth István képviselõ úr pillanatnyilag nincs a teremben. Írásban bejelentkezett Tóth István, a Magyar Demokrata Fórum részérõl; Pancza István, a Független Kisgazdapárt részérõl; Kovács Kálmán, a Kereszténydemokrata Néppárt részérõl, és Pokorni Zoltán a Fidesz részérõl. Megkérdezem, hogy ki kívánja elmondani a felszólalását. (Pokorni Zoltán jelentkezik.)

Megadom a szót Pokorni Zoltánnak, Fidesz.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage