Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés, melyeket az elõterjesztõ támogat. A T/1022/8. számú ajánlás 3. és 4. pontjai, továbbá a T/1022/11. számú kiegészítõ ajánlás 1. és 2. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Most a T/1022/8. számú ajánlás 1. és 5. pontjában lévõ módosítási javaslatokat teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 229 igen szavazattal, 1 ellenében, 3 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most arról a módosító javaslatról határozunk, amelyet az elõterjesztõ nem támogatott. A T/1022/8. számú ajánlás 2. pontjában Izsó Mihály a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 27. §-a (2) bekezdés a) pontjának módosítását javasolja. Eszerint a kijelöléssel érintett településeken a kijelölt termõföldek meghatározott hányadát azok között a jogosultak között kell árverésre bocsátani, akiknek állandó lakóhelye 1994. június 1-jén az érintett településen volt és jelenleg is ott rendelkeznek állandó lakóhellyel. A javaslatot az emberi jogi bizottság támogatja, a mezõgazdasági bizottság nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 170 nem szavazattal, 63 igennel szemben, 14 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Ház! Soron következik a Központi Ifjúsági Alapról szóló 1993. évi XXV. törvény hatályon kívül helyezésérõl, a Gyermek- és Ifjúsági Alapról, valamint a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/670. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/670/27. és /55. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kiss Péter képviselõ úrnak, aki az elõterjesztõk részérõl kíván válaszolni a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage