Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes helyi közszolgáltatások kötelezõ igénybevételérõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/644. számon, az egységes javaslatot pedig T/644/17. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatot nyújtott be T/644/18. számon, és errõl ajánlást készített T/644/19. számon.

Megkérdezem dr. Hack Pétert, az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kívánja-e a módosító javaslatot szóban is megindokolni. (Dr. Hack Péter nemet int.) Nem kívánja. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslathoz kapcsolódóan. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Megkérdezem Kuncze Gábor belügyminiszter urat, hogy... - nem kérdezem meg, mert nem volt vita. Köszönöm szépen, elnézést.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát, a T/644/19. számú ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 308 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.

(18.00)

Most a zárószavazás következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az egyes helyi közszolgáltatások kötelezõ igénybevételérõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 312 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt nevében dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária kívánja a képviselõcsoport szavazatát megindokolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage