Csiha Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSIHA JUDIT igazságügy-minisztériumi államtitkár: Nehéz túlkiabálni kétszáz-egynéhány képviselõt.

Tehát visszatérve Bauer képviselõ úr módosító indítványára, az elõnyben részesítésre: nem közömbös, hogy a javaslat milyen feltételek mellett ad módot arra, hogy az ajánlatkérõ a külföldi vállalkozóknak a közbeszerzési eljárásban való részvételi lehetõségét kizárja.

A kormány álláspontja szerint az a rendelkezés, mely a belföldiekre korlátozott versenyeztetés esetére kötelezõ jelleggel írja elõ az elõminõsítési eljárás lefolytatását, megfelelõ biztosítékot jelent arra nézve, hogy a külföldi ajánlattevõ a közbeszerzés során csak akkor mellõzhetõ, ha a hazai vállalkozók mind pénzügyi, mind szakmai szempontból piacképes ajánlatot tudnak tenni.

Tisztelt Országgyûlés! Pascal mondja egy helyütt, hogy csak az írás végén tudjuk meg, mivel is kellett volna kezdenünk. Engedjék meg, hogy itt és most mondjak köszönetet a társadalmi szervezetek szakértõinek, a tudományos élet mindazon képviselõinek, akik a törvényjavaslat kidolgozása során kérdéseikkel, javaslatukkal segítették munkánkat. Több mint ötven szervezetrõl van szó.

Bízom abban, hogy az õ érdemi közremûködésüknek is köszönhetõen a gazdasági jogalkotás egyik fontos törvénye születik meg a tisztelt Ház döntése nyomán. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage