Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Személyi javaslatokban való döntés következik.

Az MSZP frakcióvezetõjének ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság nevében személyi javaslatokat terjesztettem elõ H/702. számon.

A házbizottság a gazdasági bizottságba - a dr. Suchman Tamás képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre - Buzás Sándort jelöli a bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 198 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül Buzás Sándort a gazdasági bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság a gazdasági bizottság alelnökévé - ugyancsak dr. Suchman Tamás lemondása miatt - dr. Karl Imrét jelöli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 192 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 1 tartózkodással dr. Karl Imrét a gazdasági bizottság alelnökévé megválasztotta.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy az újonnan megválasztott bizottsági tagnak, illetve tisztségviselõnek eredményes munkát kívánjak az Országgyûlés és a magam nevében.

Figyelemmel arra, hogy találkozóm van Torgyán József képviselõ úrral, az elnöklést átadom Salamon László alelnök úrnak. (Taps.)

(Az elnöklést dr. Salamon László, az Országgyûlés alelnöke veszi át.)

Képviselõtársaim, kérem, hogy õrizzük meg a Ház határozatképességét. Pár perccel késõbb tartjuk a szünetet, hogy még a most soron következõ, a kárpótlási törvény módosításával kapcsolatos határozat is meghozatalra kerüljön. (Mozgás és zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik tehát az életüktõl és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló 1992. évi XXXII. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat módosító javaslatairól történõ határozathozatal. Dr. Sepsey Tamás képviselõtársunk önálló indítványát T/88. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/88/5. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Sepsey Tamásnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage