Szakál Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZAKÁL FERENC (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon röviden, hiszen már minden lényeges kérdést elmondtak.

A kereszténydemokraták jelen levõ képviselõi igennel szavaztak. Nem feltétlenül azért, mert egy egészen tökéletes törvényt sikerült alkotni, hanem azért, mert - mint ahogy mindenki számára ismeretes - ez egy olyan fontos és sürgõs kérdés, aminek a megoldása nem tûr további halasztást.

Mint mások is, mi is sajnáljuk azt a késedelmet, amit a törvénytervezet szenvedett a benyújtástól a mai elfogadásig. Az is elhangzott már itt, hogy ez a késedelem elsõsorban amiatt volt, hogy a mezõgazdasági bizottság, illetve az elõterjesztõ igyekezett bizonyos kérdéseket megoldani a földhasznosító közösségek törvénybe iktatásával.

A kereszténydemokraták képviselõi ebben a javaslatban is feltételezték a jóindulatot és közremûködtek. Ha a jövõben más vonatkozásban - gondolok például a földhasznosító szövetkezetekre - újra elõkerül ez a javaslat, akkor partnerként együtt kívánunk mûködni.

Tehát a mostani igen szavazatunk nem feltétlenül egy tökéletes törvény támogatását jelentette, hanem a földrendezés és földkiadás elhúzódása miatt jogosan elégedetlen földtulajdonosok iránti szimpátiánkat és támogatásunkat fejezte ki.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage