Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Képviselõ úr utalt egyben a 3. pontbeli mondanivalójára is, mert logikailag összefüggõnek tekinti az érvelését.

Miután a 2. ponthoz írásban elõre jelzett felszólalások elhangzottak, kérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki felszólalni a 2. ponthoz. (Nem.) Senki.

Tisztelt Országgyûlés! Erre tekintettel akkor az ajánlás 2. pontjának részletes vitáját lezárom.

Következik az ajánlás 3. pontja. Gombos képviselõ úr jelezte, hogy nem kíván itt külön felszólalni.

Kérdezem, hogy a 3. ponthoz kíván-e még valamelyik képviselõtársunk hozzászólni. (Nem.) Senki.

Mivel további felszólaló nincs, a részletes vita e sezakaszát is lezárom.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 4. pontjához, amely a törvényjavaslat 14. § (1) bekezdésének módosítását eredményezi. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nem jelentkezett, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

(18.00)

Tisztelt Képviselõtársaim! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 5. pontjához, amely a törvényjavaslat mellékletében a felvezetõ mondat elhagyását javasolja?

Nem jelentkezik felszólaló. A részletes vitát tehát e tekintetben is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom még képviselõtársaimat, hogy Homoki képviselõ úr írásban jelezte felszólalási szándékát a törvényjavaslat 6. §- ához, 14. §-ához, 44/a §-ához és 51. §-ához. Tekintettel arra, hogy a törvényjavaslatnak ezeket a helyeit módosító javaslat nem érintette, az új házszabályi rendelkezés értelmében ezekhez a törvényhelyekhez hozzászólni nem lehet. Így nem tudok Homoki János képviselõtársamnak szót adni.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel további felszólaló nincs, a részletes vita egészét - a Házszabály 59. §-a (1) bekezdése értelmében - lezárom.

A módosító javaslatokról jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a választottbírósági eljárásról szóló törvényjavaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést T/104. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tájékoztatom önöket, hogy ez a részletes vita is már az új Házszabály rendelkezései szerint történik.

Az alkotmányügyi bizottság és a gazdasági bizottság részletes vitára benyújtott ajánlását T/104/5. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a két bizottság itt jelen levõ tisztségviselõit, kívánják-e az ajánlást szóban kiegészíteni?

Az alkotmányügyi bizottságból jelezték, hogy nem kívánják kiegészíteni. A gazdasági bizottság? Homoki képviselõ úr? Nem. Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! A korábbi két törvényjavaslat kapcsán elmondott tájékoztatásaimat megismételni nem kívánom. Tehát ugyanabban a formában tárgyaljuk ezt a törvényjavaslatot is, már az új Házszabály szerint, mint az iménti két részletes vitát lefolytattuk.

Tisztelt Országgyûlés! A jelentés 1. pontjának vitájára a részletes vita végén kerül sor a Házszabály 105. §-a (2) bekezdése értelmében.

Mielõtt az ajánlások további pontjára rátérnénk, tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy írásban két képviselõtársunk jelezte elõzetes felszólalási szándékát, dr. Balsai István a Magyar Demokrata Fórumból, illetve dr. Pálos Miklós a Kereszténydemokrata Néppártból. Nem jelölték meg azonban, hogy melyik ponthoz kívánnak hozzászólni, ezért én pontonként haladok, és ha valamelyik pontnál az írásban felszólalást jelzett két képviselõtársam fel kíván szólni, kérem, kézfeltartással jelezze, és akkor az emelvényhez szólítom.

Tehát az ajánlás 2. pontjára térünk rá. Kérdezem Balsai képviselõ urat - õ jelezte -, a 2. ponthoz hozzá kíván szólni. Kérem, fáradjon a szónoki emelvényhez.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage