Tisztelettel üdvözlöm a Vállalkozásfejlesztési bizottság honlapján!

Tisztelettel üdvözlöm a Vállalkozásfejlesztési bizottság honlapján!

Örömömre szolgál, hogy tájékoztathatom önt az általam vezetett bizottság feladatairól és munkájáról.

A Vállalkozásfejlesztési bizottság a 2014-es parlamenti ciklus óta része az Országgyűlés bizottsági rendszerének. Megtisztelő számomra, hogy a bizottság elnöki tisztségét már másodízben tölthetem be.

A bizottság az Országgyűlés kezdeményező, javaslattevő, véleményező, ügydöntő és a kormányzati munka ellenőrzésében közreműködő szerve.

A fentiek alapján munkánk gerincét – a törvényhozási eljárás előkészítése mellett – a Kormányzat szervezetében elsődlegesen a Pénzügyminisztérium valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium feladatköreinek ellenőrzése adják.

A bizottság feladatkörébe tartozik

  • a vállalkozásszabályozás és –fejlesztés,
  • a munkahelyteremtéssel és munkavédelemmel kapcsolatos ügyek, különös tekintettel a fiatalok, a veszélyeztetett korosztályhoz tartozó és szülésről visszatérő nők munkahelyteremtése és megőrzése, valamint
  • a munkahelyteremtéssel összefüggő európai uniós támogatások felhasználása.

A házszabályi rendelkezések lehetőséget teremtenek arra, hogy a bizottságban folyó részletes vitában a munka világának szereplői (munkáltatók és munkavállalók) számára egyaránt gördülékeny építkezést lehetővé tevő törvények születhessenek.

Személyes célkitűzésem, hogy a – gazdasági növekedés aranytartalékát jelentő – hazai kis és közepes méretű vállalkozások olyan szabályozási térben működjenek, amely a hatékonyság növelése mellett, ösztönzi a magas hozzáadott értéket képviselő termékek és szolgáltatások előállítását, továbbá a jól képzett munkaerő egyre bővülő foglalkoztatását.

A bizottsági munka során örömmel venném, ha megtisztelne szakmai közreműködésével és javaslatait, észrevételeit eljuttatná az vfb@parlament.hu e-mail címre. Sikeres és eredményes barangolást kívánok önnek az Országgyűlés és a bizottság oldalain!

Z. Kárpát Dániel
elnök