Banner keskeny

Kulturális Örökség Napjai - Landing Page brief /1

A Kulturális Örökség Napjai keretein belül idén ősszel is megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt városképünk és országimázsunk ma is meghatározó eleme, az 1885 és 1902 között épült Országház. Az Országgyűlés Hivatalának dolgozói szeretettel várnak minden látogatót a 2022. szeptember 17-18-án megrendezésre kerülő programokra. A Kulturális Örökség Napjain vezetett sétáink magyar nyelvűek.

Könyvtárséta - brief

Könyvtárséta

Az érdeklődők szervezett séták keretében, könyvtárosok vezetésével tekinthetik meg az Országgyűlési Könyvtárat, ahol múltidéző kiállítás és a különgyűjtemények bemutatása mellett megcsodálhatják a világ legszebbjei között számontartott olvasótermet.

A 150 éves Ghyczy gyűjtemény. A 19. századi főnemesi könyvtár bemutatása (45 perces séta).

A Modern szolgáltatások műemléki környezetben könyvtár- és művészettörténeti (60 perces séta).

Az Országgyűlési Könyvtár a Kulturális Örökség Napjai keretében angol nyelvű vezetéssel is megtekinthető, 60 perces séta keretében

Kulturális Örökség Napjai - Landing Page brief /2

Információ

Rendezvényeink ingyenesek, de a sétákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A csoportok létszáma korlátozott, ezzel kívánjuk az igényes, egyénre szabott idegenvezetést biztosítani.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hivatalos esemény vagy járványügyi védekezés miatt az Országház látogatását korlátozhatjuk, igény esetén egyes sétákat törölhetünk.

Mozgássérült látogatóink számára az épületben való közlekedéshez liftet tudunk biztosítani − ilyen igényüket, kérjük, előre jelezzék a +36 (1) 441-4049-es telefonszámon.

E-mail cím: kozonsegszolgalat@parlament.hu