Pályázat

Aranybulla 800 pályázat
a felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára

 

Az Országgyűlés elnöke a felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára kiírt pályázattal is hozzá kívánt járulni az Aranybulla 800 éves évfordulójának méltó megünnepléséhez.

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan képzésében részt vevő, valamint a Magyarországgal szomszédos államok magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézményeinek 30 évnél fiatalabb, nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhettek. Pályázni magyar nyelvű pályaművel lehetett, amely a meghirdetett témakörök közül egy témát vizsgált.

A munkák beküldési határideje 2022. december 15-e volt. A pályázatra 14 munka érkezett be, melyeket Horváth Attila, Mezey Barna és Zsoldos Attila, a témakör kiváló ismerői bíráltak el. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására április 24-én, az Aranybulla napján került sor az Országház Delegációs termében.

Az 1. helyezést Biró Zsófia, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója érte el Az Aranybulla a történeti alkotmány egyik alappillére című pályamunkájával.

A 2. helyezett Papp Regina Bernadett, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója lett Az 1351-es törvények a 20. századi magyar történetírásban című munkájával.

3. helyezést ért el Trunkos Bence, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója „Ius resistendi” – Az ellenállás joga című pályaművével. Különdíjban részesült Mercz Mónika, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója Az Aranybullától az Európai Unióig című pályamunkájával.

♦♦♦

Nyertes pályázatok

 

Pályázati kiírás

Hivatalos pályázati kiírás

 

További részletek a pályázatról ide kattintva a kiírásban olvashatók.

További részletek a formai követelményekről és az adatkezelésről ide kattintva a függelékben olvashatók.