Pályázat

Aranybulla 800 pályázat
a felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára

 

Az Országgyűlés elnöke a felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára kiírt pályázattal is hozzá kíván járulni az Aranybulla 800 éves évfordulójának méltó megünnepléséhez.

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan képzésében részt vevő, valamint a Magyarországgal szomszédos államok magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézményeinek 30 évnél fiatalabb, nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhettek. Pályázni magyar nyelvű pályaművel lehetett, amely a meghirdetett témakörök közül egy témát vizsgált.

A munkák beküldési határideje 2022. december 15-e volt.

A pályázatokat az Országgyűlés elnöke által felkért szakértőkből álló bírálóbizottság értékeli, amely fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek minőségére figyelemmel egyes helyezéseket ne ítéljen oda, vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A pályázat eredményhirdetésére és a díjkiosztásra előreláthatólag 2023 tavaszán kerül sor az Országházban. A díjnyertes pályaműveket az Országgyűlés Hivatala honlapján elektronikus formában megjelenteti.

 

Pályázat díjazása:

I. helyezett: 500 000 Ft

II. helyezett: 400 000 Ft

III. helyezett: 300 000 Ft
 

♦♦♦

További részletek a pályázatról ide kattintva a kiírásban olvashatók.

További részletek a formai követelményekről és az adatkezelésről ide kattintva a függelékben olvashatók.

Pályázati kiírás

Hivatalos pályázati kiírás

A pályázattal kapcsolatosan felmerült kérdéseket az aranybulla800@parlament.hu e-mail-címre várjuk.