DR. STEINMETZ ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A MotoGP miért Hajdúnánás, miért nem a somogyi Sávoly?  tettem fel ezt a kérdést már sok alkalommal az Országgyűlésben, és ön pedig arról biztosított, idézem: szakmai döntés született.

De azok az érvek, miszerint  megint önt idézem  szakmai döntés született, hiszen Hajdúnánáson nemcsak a megfelelő terület áll rendelkezésre, hanem három megyei jogú város is közel van, közel van a Debreceni Egyetem és a létesülő autóipari központ is, sajnos nem győznek meg arról, hogy az adófizetők milliárdjait Sávoly helyett Hajdúnánásra kell fordítani.

Ezért aztán írásban fordultam Hermann Henrik úrhoz, a Magyar Motorsport Szövetség elnökéhez, ha úgy tetszik, a szakma csúcsához. Ő a feltett kérdéseimre szeptemberben adott választ, amit, ha megenged, akkor most szóról szóra idézek: „Eddig semmi érdemi szerepet és információt nem kaptunk mint szakszövetség a MotoGP tekintetében. Az ITM döntéseiben a szövetség nem kapott szerepet.”

Tisztelt Államtitkár Úr! Hogy is van ez? Önök nem kérték ki a Magyar Motorsport Szövetség véleményét? Hát mégis, akkor ki a szakma, hogyha nem a szövetség?! És kérem, árulja el, milyen szakértők állapították meg akkor, hogy Hajdúnánáson jobb helye lesz a MotoGP-nek, mint Sávolyon, ahol egyébként már félig készen áll a MotoGP-pálya?

Tisztelt Államtitkár Úr! Az ön által vezetett minisztériumtól nemrég elvették a MotoGP-projektet. Azért, mert a döntéseik szakmailag megalapozatlanok voltak? Igen, vagy nem? Várjuk megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage