ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatokról határozunk. Arra figyelemmel, hogy az ajánlás 7. pontjában szereplő indítvány elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges, a támogatott indítványokról két részletben döntünk.

Kérdezem önöket, elfogadják-e az előterjesztő minősített többséget igénylő módosító javaslatát a 7. pont szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 237 igen szavazattal, 41 nem ellenében, 27 tartózkodás mellett elfogadta.

(18.40)

Most az egyszerű többséget igénylő módosító javaslatokról döntünk az ajánlás 1-6. pontjai, valamint a 8. és 9. pontjai szerint. Az előterjesztői támogatottságra figyelemmel ezekről egy döntéssel határozunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 241 igen szavazattal, 42 nem ellenében, 28 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Az egységes javaslat imént módosított 99. §-a tartalmazza a sarkalatos rendelkezések körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a határozathozatalra két részletben kerül sor.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit a sarkalatossági záradék alapján. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 271 igen szavazattal, 32 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett az egységes javaslat minősített többséget igénylő részét elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 277 igen szavazattal, 31 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részét elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Fónagy János, Navracsics Tibor, Kovács Zoltán, Harrach Péter és Kara Ákos képviselők önálló indítványát T/10897. számon, az egységes javaslatot pedig T/10897/5. számon kapták kézhez.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, záróvitára is sor kerül. Kezdeményezem, hogy ezeket összevontan tárgyaljuk meg. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a záróvitát a T/10897/8. számú ajánlás 1-10. pontjaira. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Jelzésre:) Megadom a szót Z. Kárpát Dániel képviselő úrnak, Jobbik-képviselőcsoport.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage