ELNÖK: Köszönöm, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Most az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezeket. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 240 igen szavazattal, 70 nem ellenében, 9 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most az MSZP által kért indítványokról határozunk.

Az ajánlás 1. pontjában Szekeres Imre és Józsa István a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 6. §. (1) bekezdése módosítását indítványozza, amely kezességvállalási szabályt tartalmaz. Az MSZP kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 89 igen szavazattal, 232 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 2. pontjában Lukács Zoltán és Szekeres Imre a törvényjavaslat 11. és 12. §-ainak elhagyását kezdeményezi, amely eljárási szabályokat tartalmaz. Az MSZP kérésére szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 84 igen szavazattal, 237 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Az ajánlás 3. pontjában Varga László az 1. mellékletet egy alponttal kívánja kiegészíteni, amely fejezeten belüli átcsoportosítást tartalmaz. Az MSZP kérésére szavaz az Országgyűlés.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 35 igen szavazattal, 277 nem ellenében, 12 tartózkodás mellett elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra a későbbi ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes állami ingatlanok ingyenes tulajdonba adásáról, valamint a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló 2011. évi CLXX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. A törvényjavaslatot T/11211. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/11211/3. számon megkapták és megismerhették.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztői zárszó már elhangzott. Most a határozathozatal következik.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen írásban jelezte, hogy az ajánlás 1., 2. pontját támogatja. Most erről határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 252 igen szavazattal, 30 nem ellenében, 41 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra a jövő heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a körözési nyilvántartási rendszerről és a személyek, dolgok felkutatásáról és azonosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Az előterjesztést T/11106. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/11106/4. számon kapták kézhez. Az előterjesztői zárszó már elhangzott, most a határozathozatalok következnek.

Az ajánlás egyetlen pontja sem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, az előterjesztő ezeket nem támogatja, de az MSZP és a Jobbik kérésére a javaslatokról döntenünk kell.

Az 1. pontban Staudt Gábor a 34. §-ban a polgári törvénykönyv 23. §-ának, valamint 24. § (1) bekezdésének elhagyását kezdeményezi, amely a holtnak nyilvánítás szabályait változtatja meg. A Jobbik kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 276 igen szavazattal, 43 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A 2., 3., 4. és 5. egymással összefüggő pontokban Harangozó Tamás és mások a törvényjavaslat egyes szakaszainak módosításával a védett állományra vonatkozó megbízhatósági vizsgálattal kapcsolatos szabályok elhagyását javasolják. A javaslatsor elfogadásához minősített többség szükséges. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 46 igen szavazattal, 244 nem ellenében, 34 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Az elfogadott módosító javaslatra figyelemmel zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes rendészeti tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/11207. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/11207/14. számon kapták kézhez.

Az előterjesztői zárszó már elhangzott, most a határozathozatalok következnek. Ennek során nem döntünk az ajánlás 4. és 12. pontjáról, mert az első helyen kijelölt bizottság döntése alapján nem felelnek meg a házszabályi rendelkezéseknek.

Felkérem Göndör István jegyző urat, ismertesse a határozathozatallal kapcsolatos információkat.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage