LAKATOSNÉ SIRA MAGDOLNA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Köszönöm megtisztelő válaszát, államtitkár úr. A helyi termelők bevonása a közétkeztetéshez szükséges alapanyag-termelésbe nemcsak a kiváló minőségű alapanyagok beszerzése miatt fontos, hanem azért is, mert ezzel a halmozottan hátrányos helyzetű kistelepüléseken is létrehozható, tartósan megteremthető néhány munkahely, ami országos szinten akár a 40 ezer főt is elérheti, hiszen Magyarországon az önkormányzatok körülbelül 150 milliárd forintot fizetnek ki közétkeztetésre.

Tekintettel arra, hogy az ön által ismertetett lépések elősegítik azt, hogy a közétkeztetés alapanyaga elsősorban a helyi termelőktől kerüljön beszerzésre, a válaszát elfogadom.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage