K. Csontos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. K. CSONTOS MIKLÓS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Ha csupán abból indulunk ki, amit a csomagban megkaptunk, látjuk a közjegyzõk elõterjesztésének tartalmát, látjuk, hogy máris egy acsarkodási folyamat indult el a közjegyzõk és az ügyvédek között. Ennek elejét lehetett volna venni abban az esetben, ha az ügyvédi kamara is megkapja a nyilvántartás- vezetés lehetõségét. Azt hiszem, hogy ez módosító javaslattal is korrigálható.

Utaltam a német szakértõi véleményre, amely egészen friss, nem hiszem, hogy a beterjesztõ elõbb kapta volna meg, mint ahogy az a csomagban megérkezett. Ott fel vannak sorolva azok az aggályok, amelyek az értelmezés körébe tartoznak. Az ember, amikor azt végigolvassa, érzi, hogy ezek az aggályok jogosak, ezek egyértelmûen nem tisztázottak.

Utaltam rá, hogy a Kúriának annak idején mennyi gondot okozott, hogy nem tökéletesen kristálytiszta zálogjog volt abban az idõben, de most, amikor bizonytalan talajra lépünk, méginkább bizonytalanná válik, értelmezési problémákat okoz. Ezért lett volna helyesebb, ha egy tökéletes törvénytervezettel állt volna elõ a beterjesztõ. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage