Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom, a részletes vitára bocsátásokra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Most viszont sor kerül a szövetkezetekrõl szóló 1992. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitájára. Az elõterjesztést T/1718. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/1718/16. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit - úgymint az alkotmányügyi, a gazdasági és a mezõgazdasági bizottság elnökét -, kívánnak-e elõadót állítani. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánnak.

Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok közül számos indítvány azonos jogszabályhelyhez érkezett, néhány javaslat a normaszöveg egészében kíván azonos tartalmú módosításokat átvezetni, ezért indítványozom, hogy most a részletes vita elején döntsünk a tárgyalástechnikai összevonásokról.

Kezdeményezem, hogy az ajánlás 1. és 11. pontja képezze a vita elsõ szakaszát, indítványozom továbbá a 2-3-4. pontok összevonását, továbbá javasolom a 8-9-10, illetõleg 14-15. pontok tárgyalásának összekapcsolását, és végül kezdeményezem a 16-17-18. pontok tárgyalástechnikai összevonását.

(20.30)

Megkérdezem képviselõtársaimat, látja-e valaki akadályát annak, hogy ezekrõl az ügyrendi tárgyú indítványokról - az Országgyûlés gyakorlatának megfelelõen - egy szavazással határozzunk. (Senki sem jelentkezik.) Nem látja ennek akadályát senki. Ezért kérem képviselõtársaimat, hogy kézfelemeléssel döntsenek a határozati javaslatról. (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a tárgyalástechnikai összevonásokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. és 11. pontjához, amely a törvényjavaslat egészén rövidítés átvezetését kezdeményezi, továbbá jogszabály-szerkesztési indítványt tartalmaz. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni, tisztelt Országgyûlés, az ajánlás 2., 3. és 4. pontjához, amely a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 4. §-a (1) bekezdése rendelkezései módosítására irányulnak. Az alaprendelkezés a szövetkezeti tagság összetételének szabályait tartalmazza. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem, tisztelt Országgyûlés, kíván-e valaki szólni az ajánlás 5. pontjához, amely a törvényjavaslat 2. §-ának elhagyását indítványozza. Az alaprendelkezés a szövetkezetalapítás szabályait tartalmazza. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, tisztelt Országgyûlés, kíván-e valaki szólni az ajánlás 6. pontjához, amely a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 17. § (3) bekezdése módosításával a szövetkezeti célra adható állami támogatás igénybevételének feltételeit tartalmazó szabályokat módosítja és pontosítja. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 7. pontjához, amely a törvényjavaslat 4. §-a elhagyását kezdeményezi. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 8., 9., 10., továbbá 14., 15. pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 5. §-ában a törvény 65. §-a módosítását és ezzel összefüggésben a hatályba léptetõ rendelkezések megváltoztatását kezdeményezik.

Megadom a szót Karakas János képviselõ úrnak, MSZP.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage