Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A pénzintézeti törvény módosítására vonatkozó javaslat határozathozatala elõtt néhány szóban szeretnék visszatérni a vitában elhangzottakra.

A törvénymódosítás célját, indokoltságát senki nem vitatta. Valamennyi parlamenti párt egyetértett az OECD-hez történõ magyar csatlakozás szándékával, sõt a hozzászólók részérõl a törvényjavaslat kapcsán a feketegazdaság elleni harc is kívánatos célként került megjelölésre.

Vita bontakozott ki viszont abban a kérdésben, hogy a szövegjavaslat, amelyet a kormány beterjesztett, mennyire állja ki az alkotmányosság próbáját. Több módosító indítvány is érkezett. A vita eremdényeként olyan javaslatot kívánunk támogatni, amely mind a kormány eredeti célját, mind pedig az alkotmányosság követelményét is kielégíti. Ennek megfelelõen azok a módosító javaslatok, amelyeket a kormány is támogat, felfogásunk szerint konszenzust tükröznek, képesek teljesíteni a fejlett országok nemzetközi szervezetének elvárásait és a kormány hosszabb távú céljait is.

Tisztelt Ház! Az elhangzottak figyelembevételével kérem támogatásukat a javaslat elfogadásához. Köszönöm figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage