Kelemen András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Múlt heti interpellációmban aggodalmamat fejeztem ki a mentõszállításban észlelhetõ finanszírozási visszaélések kapcsán. Akkor talán az kapott hangsúlyt, hogy nem helyeslem, ha az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egészségügyi fõigazgató- helyettese, Illés Béla pénzeli a saját fia vállalkozását. A szállításra szoruló betegeket azonban ennél is jobban érdekli, mi a biztosítéka annak, hogy nem hagyják õket az utcán, vagy - amint a kezemben levõ panaszos levél is jelzi - hogy sürgõs szállítás késedelmes teljesítése miatt veszélyeztet betegeket például a magát "Szamaritánus"nak nevezõ mentõegyesület.

Emlékeztetni kívánok, hogy a Pannon Betegszállító Szolgálat feliratát viselõ mentõkocsi hagyta Szombathelyen ellátatlanul a beteget, és kiderült, hogy az FAA-812 rendszámú mentõkocsinak nem volt hatósági engedélye, és egyébként is teherautóként volt nyilvántartva. A Pannon Betegszállító Szolgálatnak pedig Heves megyére szóló tisztiorvosi engedélye volt, vagyis nem szombathelyi. Kiderült az is, hogy a Pannon fuvarozását anyagilag az elõbb említett "Szamaritánus" nevû egyesület biztosítja, amelynek vezetõjét pedig fiúi kapcsolat fûzi az õt finanszírozó Országos Egészségbiztosítási Pénztár egészségügyi csúcsvezetõjéhez.

Ezen alig követhetõ, zûrzavarosnak tûnõ helyzet miatt teszem fel ismét a kérdést: milyen nyilvántartási és ellenõrzési rendszert mûködtetnek a betegszállítási, mentési munka minõségének ellenõrzésére a vállalkozói terület számára? Érdeklõdéssel várom válaszát. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage