Csehák Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSEHÁK JUDIT (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. (A képviselõ asszony mikrofonjának sípolása miatt közbeszólások: Nem hallható! - A mellette lévõ asztalról fölvett mikrofon igénybevételével folytatja:)

Tehát köszönöm a szót, és remélem, ezt a szabálytalanságot, ha már ország- világ látta, legalább a férjemnek nem fogják elárulni.

Tulajdonképpen három rövid megjegyzést szeretnék tenni. Egyrészt nem értem, hogy miért napirend elõtt folyik ez a vita, amikor a társadalombiztosítás költségvetésérõl és a kórházak finanszírozásáról tegnap este is vitatkoztunk és ma este is fogunk vitatkozni. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Másodszor: azt hiszem, egyetértek Surján képviselõtársammal, ha úgy gondolja, hogy mindaz, amit Kökény Miihálynak címezve elmondott, Pusztai Erzsébet felszólalására is igaz. Akik az egészségügy reformjához értenek és tudják, hogy ez akár 15 évig is eltarthat, teljesen felesleges, hogy a nyilvánosság elõtt egymás szemére hányják mindazt, ami megtörtént, és számon kérjék mindazt, aminek még csak ezután lehet majd megtörténnie.

Harmadszor pedig szeretném a közvélemény tájékoztatására elmondani, hogy az az ideiglenes finanszírozási szabály, amely jelenleg érvényben van, és amely valóban indokolatlan aránytalanságokat tartalmaz, az az érintettek, így a Kórházszövetség, a kórházak gazdasági igazgatóinak követelésére és egyetértésével jött létre. Tehát ha hiba van a szabályozásban, akkor õk is hozzájárultak ahhoz, hogy nem kellõ mértékben történtek meg indokolt korrekciók. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage