Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Igen tisztelt Képviselõtársaim! Amint az ismeretes, nagyhétbe fordultunk, és én virágvasárnap este, illetõleg már azt megelõzõ este nyugodt szívvel ültem a televízió elé, hogy esetleg pálmaágas vagy a Magyarországon szokásos barkás virágvasárnapi körmenetet láthatok a közszolgálati televízióban, hiszen elég volt a "New York - New York"-féle mûsorokból. Legnagyobb megdöbbenésemre szombaton, virágvasárnapi körmenet helyett Friderikusz Sándort láttam, hallottam felmelegítõen meleg beszélgetést folytatni leszbikus nõkkel, vasárnap pedig a demokrata fórum egyik volt vezetõjének, dr. Furmann Imrének, mint a "melegek" jogi képviselõjének irányítása mellett... (Zaj, közbeszólások a jobb oldalon.)... "A melegek jogaiért" elnevezésû 20-30 fõs "meleg" társaságnak láttam "meleg" piknikelését a Vörösmarty téren.

Ez minket, az "Isten, haza, család" hármas jelszavát képviselõ pártot mélységesen megdöbbentett, különösen azért, mert ráadásul egy gyerekkel mondattak verset, egy ártatlan csöppséggel. Nem lehet tudni, hogy a leszbikusok meleg közelségébõl vagy pedig a "melegek" piknikelésébõl kívánták- e származtatni a gyereket. (Általános zaj.)

Tény az, hogy ez egy közerkölcsromboló mûsor volt virágvasárnap, ami megengedhetetlen. Kérdezem miniszter urat, mit kíván tenni az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében? (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage