10. számú melléklet az 1998. évi .... törvényhez

Fejezeti kezelésû támogatási célprogramok egyes szabályai

1. A XII. Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet, 10. cím, 4. alcím, 1. elõirányzat-csoport tekintetében bevétel: visszatérítési kötelezettséggel adott támogatások tárgyévi megtérülése.

2. A XII. Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet, 10. cím, 4. alcím, 2. elõirányzat-csoport tekintetében bevétel:

a) az erdõfenntartási járulék,

b) az erdõvédelmi bírság,

c) az újraerdõsítési költség,

d) az erdõgazdálkodási bírság.

3. A XII. Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet, 10. cím, 4. alcím, 3. elõirányzat-csoport tekintetében bevétel:

a) a földvédelmi járulék,

b) a földvédelmi bírság,

c) a talajvédelmi bírság.

4. A XII. Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet, 10. cím, 4. alcím, 4. elõirányzat-csoport tekintetében bevétel:

a) a tenyésztési hozzájárulás,

b) az állattenyésztési bírság,

c) a lóverseny-totalizatõr forgalma.

5. A XII. Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet, 10. cím, 4. alcím, 5. elõirányzat-csoport tekintetében bevétel:

a) az államot megilletõ halászati jog haszonbérbe adása,

b) az állami halászjegy és az állami horgászjegy díja,

c) a halászvizsga és a horgászvizsga díja,

d) halgazdálkodási bírság és a halvédelmi bírság,

e) a halászat céljait elõsegítõ egyéb önkéntes befizetések,

f) jogszabályban elõírt egyéb befizetések,

g) halászatfejlesztési hozzájárulás.

6. A XII. Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet, 10. cím, 4. alcím, 6. elõirányzat-csoport tekintetében bevétel:

a) a vadászati hatósági eljárásban fizetett díjak (vadászjegyek, vadászati engedélyek, trófeabírálat díja, stb.),

b) a vadvédelmi hozzájárulás,

c) a vadgazdálkodási bírság,

d) a vadvédelmi bírság.

7. A XII. Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet 10. cím, 4. alcím, 10. elõirányzat-csoport, 1. kiemelt elõirányzat tekintetében bevétel: a vételárrész [az egyes állami tulajdonban lévõ vagyontárgyak önkormányzatok tulajdonba adásáról szóló 1991. évi XXXIII. törvény 51. § (6) bekezdés].

8. A XII. Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fejezet 10. cím, 2. alcím, 40. elõirányzat-csoport tekintetében bevétel: építésügyi bírság [az épített környezet alakításáról és védelmérõl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 50. § (2) bekezdés].

9. A XV. Gazdasági Minisztérium fejezet, 25. cím, 4. alcím tekintetében bevétel:

a) a turisztikai hozzájárulás,

b) a turisztikai hozzájárulás mértéke:

ba) a kereskedelmi szálláshelyek - fizetõvendéglátás kivételével - éves nettó árbevételének 2%-a. A figyelembe vett szolgáltatások a következõk:

bc) az utazásszervezõi és egyéb turisztikai szolgáltatások:

c) az elõirányzat terhére nyújtott visszatérítendõ támogatások visszafizetésébõl származó összeg,

d) "pályázati eljárási díj" bevétel.

10. Turisztikai hozzájárulást fizetnek a 9. pont ba)-bc) alpontjaiban meghatározott tevékenységet folytató jogi személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók.

11. A turisztikai hozzájárulás befizetésének teljesítésére év közben a vállalkozók elõleget fizetnek, az elõleg alapja a tárgyévet megelõzõ teljes év nettó árbevételének (az utazásszervezés és/vagy közvetítõ tevékenységnél árrésének) idõarányos része. Az így kiszámított díjat a vállalkozók negyedévenként vallják be, az adózás rendjérõl szóló törvény rendelkezései szerint. Az év közben újonnan alakult vagy átalakult vállalkozások elõlegének alapja a meghatározott tevékenységekbõl várható éves árbevétel (az utazásszervezés és/vagy közvetítõ tevékenységnél árrés), amelynek összegét a vállalkozásnak az alakulástól, illetve átalakulástól számított 15 napon belül be kell jelentenie az állami adóhatósághoz. A turisztikai hozzájárulás fizetésének határidejére féléves, majd negyedévenkénti elõlegfizetési kötelezettség vonatkozik. Az éves adatok alapján számított elõlegfizetés mértéke az elsõ félévre 50 %, a harmadik negyedévben 30 %, a negyedik negyedévben 20 %. A tárgyévi befizetés határideje az elsõ félévet követõ hónap 20., illetve a tárgynegyedévet követõ hónap 20. napja. A turisztikai hozzájárulásról a tárgyévet követõ május 31-éig kell bevallást adni. A kötelezettség és a tényleges befizetés közötti különbözet rendezésének (befizetés, visszaigénylés) határideje július 20-a.

12. A 9. pont ba)-bc) alpontjaiban meghatározott árbevétel alatt a számvitelrõl szóló 1991. évi XVIII. törvény 45. § (1)-(2) bekezdésének alapján meghatározott értékesítés nettó árbevétele értendõ, amely az e tevékenységekkel kapcsolatos alvállalkozói tevékenységek és/vagy bérmunkák ellenében kifizetett összegekkel csökken.

A 9. pont bc) alpontjában a játékautomaták, pénznyerõ automaták, illetve játékkaszinók esetében az adózott nettó árbevétel alatt a következõ értendõ: a fenti tevékenységbõl származó - az elõzõekben meghatározott - nettó árbevételt csökkentteni kell az ezen tevékenységek után fizetett játékadóval, és helyi iparûzési adóval.

13. A turisztikai hozzájárulásként fizetendõ összeget a befizetõ ráfordításként (költségként) számolhatja el.

14. A XVI. Környezetvédelmi Minisztérium fejezet, 8. cím, 6. alcím, tekintetében a bevétel:

    1. a környezet- és természetvédelmi bírságok,
    2. a környezetvédelmi termékdíjak,
    3. nemzetközi segélyek,
    4. az önkéntes befizetések és támogatások,
    5. a támogatások visszafizetése és ezek kamatai,
    6. a megtérített kárelhárítási költségek és kártérítés.

15. A XVII. Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium fejezet, 13. cím, 5. alcím, 1. elõirányzat-csoport tekintetében bevétel:

a) a koncessziós díj (a távközlési szolgáltatásokra kötött koncessziós szerzõdésekbõl származó - a koncesszióba adással kapcsolatos költségek levonása után fennmaradt - egyszeri koncessziós díj 70%-a, majd az évente fizetendõ koncessziós díj 70%-a),

b) a koncessziós szerzõdés megszegése miatt érvényesített követelések alapján befolyt összegek, továbbá a távközlésrõl szóló 1992. évi LXXII. törvény 22. §-a alapján megállapított és megfizetett bírságok teljes összege,

c) a szabálysértésekrõl szóló 1968. évi I. törvény 104. §-a alapján megállapított és megfizetett pénzbírságok teljes összege,

  1. az elõirányzat terhére nyújtott visszatérítendõ támogatások visszafizetésébõl származó összeg.

16. A XVII.Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium fejezet, 13. cím, 6. alcím, tekintetében bevétel:

  1. a külföldi gépjármûadó,
  2. a belföldi gépjármûadó,
  3. a túlsúlydíj,
  4. a nemzetközi segély.

17. A XVII. Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium fejezet, 13.. cím, 7. alcím, tekintetében bevétel:

a) a vízkészletjárulék és annak késedelmes befizetése esetén megállapított késedelmi pótlék, adóbírság és mulasztási bírság,

b) a visszatérítendõ támogatásokból származó befizetések, azok kamatai és késedelmi kamatai,

c) a külön jogszabályok rendelkezései alapján a vízjogi engedély nélkül, vagy attól eltérõen megvalósított vízi létesítmények, vízimunkák, vagy gyakorolt vízhasználatok miatt a vízügyi hatóság által kiszabott bírság,

d) az a), c) pontokban megjelölt bevételi források körében keletkezett tartozások - azonnali beszedési megbízással is beszedhetõ - köztartozásnak minõsülnek,

  1. az egyéb hozzájárulás és támogatás.

18. (1) A vízhasználó és az üzemi fogyasztó a vízügyi célelõirányzat javára vízkészletjárulékot köteles fizetni.

(2) a) vízhasználó az, aki vízjogi engedélyköteles tevékenységet folytat, kivéve, ha a 21. pont alapján mentesül a vízkészletjárulék fizetése alól,

b) az üzemi fogyasztó az, aki ivóvizet szolgáltató közmûrõl a saját gazdasági célú vízhasználatához településenként évi 10 000 m3-nél nagyobb vízmennyiséget használ fel.

(3) A vízhasználónak a vízkészletjárulékot

a) a b)-c) pontokban meghatározott vízhasználatot kivéve 1,50 Ft/m3 alapjárulék,

b) ha a vízjogi engedélyben meghatározott vízmennyiséget - az egyes külön megjelölt idõszakra is tekintettel - 10 %-nál nagyobb mértékben túllépi, a teljes többletmennyiség után 3,00 Ft/m3 alapjárulék,

c) ha a vízjogi engedélyköteles a tevékenységet engedély nélkül folytatja (a továbbiakban: engedély nélküli vízhasználat), 9,50 Ft/m3 alapjárulék figyelembevételével, a befizetés összegét meghatározó, külön jogszabályban elõírt - az igénybe vett vízmennyiség meghatározásának módjától, a vízhasznosítás és a vízkészlet jellegétõl, továbbá az adott térség vízkészlet-gazdálkodási helyzetétõl függõ - szorzószámok alkalmazásával, a ténylegesen igénybe vett vízmennyiség alapján kell kiszámítani. A vízmennyiség meghatározását az engedély nélküli vízhasználatnál a külön jogszabályban foglaltak szerint kell elvégezni.

(4) A vízhasználó a vízjogi engedélyben megjelölt vízmennyiség 80%-a után köteles a 18. pont (3) bekezdés a) pontjában meghatározott 1,50 Ft/m3 alapjárulék figyelembevételével - a (3) bekezdésben foglaltak szerint - a vízkészletjárulékot kiszámítani, ha az általa igénybe vett víz mennyisége - a 21. pont (1) bekezdés b), f) és i) pontjaiban meghatározott esetek kivételével - a vízjogi engedélyben megjelölt mennyiség 80%-át nem éri el.

(5) Az üzemi fogyasztónak a vízkészletjárulékot 4,60 Ft/m3 járulék alapján a ténylegesen igénybe vett vízmennyiség után kell kiszámítani.

(6) A járulékfizetésre kötelezett a vízkészletjárulék késedelmes megfizetése esetén a késedelem okától függetlenül a befizetési határidõ napjától késedelmi pótlékot köteles kiszámítani és megfizetni.

(7) A késedelmi pótlék mértéke minden naptári nap után a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része. A késedelmi pótlék után késedelmi pótlékot felszámítani nem lehet.

(8) A járulékfizetésre kötelezett által befizetett összeget - ha az összes tartozásnál kisebb - sorrendben (ezen belül nemenként a legrégebbi tartozástól kezdve) az adóbírságra, a mulasztási bírságra, azt követõen a késedelmi pótlékra, végül a vízkészletjárulék tartozásra kell elszámolni.

19. (1) A vízhasználó és az üzemi fogyasztó - a (2) és (3) bekezdésben megállapított kivételekkel - a vízkészletjárulékot a tárgynegyedévet követõ hónap 15. napjáig köteles befizetni az illetékes vízügyi hatóság vízügyi célelõirányzat számlájára.

(2) A tárgyévet követõ elsõ hónap 15. napjáig köteles a vízhasználó a vízkészletjárulékot befizetni

a) ha a vízjogi engedélyben meghatározott éves vízmennyiség napi átlaga (365 nap alapján) nem haladja meg a 25 m3/nap mennyiséget (kisfogyasztó),

b) ha az évnek csak meghatározott idõszakában használ vizet (idõszakos vízhasználó),

c) ha a 18.pont (3) bekezdésének b) pontja alapján fizet vízkészletjárulékot.

(3) Az engedély nélküli vízhasználat után a vízkészletjárulékot a jogerõs hatósági határozat közlését követõ hónap 15. napjáig kell kiszámítani és befizetni.

20. (1) A járulékfizetésre kötelezett a fizetési kötelezettségét annak keletkezésétõl - vízhasználónál a vízjogi engedély kézhezvételétõl, üzemi fogyasztónál a vízfelhasználás megkezdésétõl - számított 15 napon belül az illetékes vízügyi hatóságnak - az e célra készített nyomtatványon - bejelenteni köteles (bejelentkezés).

(2) A járulékfizetésre kötelezett köteles a bejelentkezésen túl a vízügyi hatóság részére nyilatkozatot adni

a) a tényleges vízigénybevételrõl, a fizetési kötelezettség alapadatairól, kiszámításáról, a 19. pont (1)-(3) bekezdéseiben elõírt határidõben, valamint a negyedéves befizetési kötelezettség körébe esõ vízhasználó az éves adatokról összevontan is, a tárgyévet követõ hónap 15. napjáig, az e célra szolgáló adatlapon, a befizetett összegek jogcímeirõl pedig teljesítés (átutalási) bizonylatán,

b) az üzemi fogyasztók részére lekötött vízmennyiségekrõl a tárgyévet követõ hónap 15. napjáig az e célra szolgáló adatlapon.

(3) A vízkészletjárulék-fizetés bizonylatait a vízügyi hatóság ellenõrzi. Ha a fizetésre kötelezett a bejelentkezési, a nyilatkozattételi, a nyilvántartási, illetõleg a vízkészletjárulék- és pótlékbefizetési kötelezettségének nem tesz eleget, az e törvényben nem szabályozott kérdésekben az adózás rendjérõl szóló törvényt kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy ahol a törvény adóhatóságot említ, azon a vízügyi hatóságot kell érteni. Vízkészletjárulék ügyben I. fokon a területileg illetékes vízügyi igazgatóság jár el.

(4) Az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. törvény 67. § (3) bekezdése elsõ fordulatában a pótlékfizetés kezdõ napjának eltérõ megállapítására, a 73. § (1) bekezdésében, továbbá a 82. §-ban meghatározott, a fizetési kötelezettség mérséklésére, elengedésére vonatkozó szabályokat a vízügyi hatóság nem alkalmazhatja.

21. (1) Nem kell a vízhasználónak vízkészletjárulékot fizetnie

a) a felszín alatti vízkivételnél a vízjogi engedély szerinti víztartó rétegbe visszasajtolt - a felszín alatti vizeket nem veszélyeztetõ - vízmennyiség után,

b) a tûzivízellátás, a polgári védelmi készenléti célokat szolgáló vízmennyiség, továbbá az életveszélyt okozó bányászati vízbetörés esetén az életmentés idõtartamára kiemelt vízmennyiség után,

c) a vízjogi engedélyenként évi 500 m3-t meg nem haladó vízmennyiség után,

d) a talajvízdúsításra betáplált vízmennyiséggel azonos vízmennyiség kitermelése után, ha az a talajvízdúsítással igénybe vett vízadó rétegbõl történik,

e) az ár- és belvíz befogadására kijelölt csatornák, halastavak, tározók védekezési célból történõ feltöltésére használt és a fõmûveken átvezetett, a vízjogi engedélyben meghatározott vízmennyiség után,

f) a vízjogi engedély szerinti vízmennyiség azon része után, amely nem vehetõ igénybe, mert a vízkészlet természeti okokból nem áll rendelkezésre,

g) ha a hatóság a vízkivételt korlátozta,

h) a használt víz ismételt felhasználása vagy átadása után, kivéve a kettõs mûködésû csatornákból történõ vízkivételt,

i) a felszíni vízbõl történõ ökológiai célú vízhasználat vízmennyisége után,

j) ha a vízkészletjárulék tárgyévre vonatkozó összege nem haladja meg az 1000 forintot.

(2) A vízhasználónak az (1) bekezdés b) és f) pontjában megjelölt mentesség megállapítását az ok bekövetkezésétõl számított hatvan napon belül az illetékes vízügyi hatóságtól kell kérnie. Hatvan nap után a mentességre hivatkozni nem lehet.

  1. Nem kell az üzemi fogyasztónak vízkészletjárulékot fizetnie, ha a közegészségügyi elõírások az igénybe vett vízmennyiség több mint 50%-ára ivóvízminõséget határoznak meg.

22. A XXIII. Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 10. cím, 7. alcím, tekintetében bevétel:

    1. a mûemlékvédelmi bírság,
    2. a mûemlékvédelmi hozzájárulás,
    3. az állami tulajdonú mûemlék értékesítésébõl, hasznosításából származó bevétel,
    4. a támogatást igénylõ pályázó által fizetett pályázati díj,
    5. a célelõirányzatból nyújtott támogatások visszafizetett összege.

23. A XXIII. Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 10. cím, 12. alcím, tekintetében bevétel:

  1. a kulturális járulék,
  2. a bírság bevétel,
  3. önkéntes befizetések.

24. A 10/A. számú mellékletben felsorolt termékek és szolgáltatások általános forgalmi adót nem tartalmazó árbevétele (jegybevétele) után - a 25. és 26. pontokban foglaltak kivételével - kulturális járulékot kell fizetni. A járulék mértékét e törvény 10/A. számú melléklete határozza meg.

25. A jogszabály alapján mûködõ mûvészeti zsürik által minõsített képzõ- és iparmûvészeti alkotások járulékmentesek. Mentesek továbbá a járulékfizetése alól az eredeti szerzõ által értékesített, szerzõi jogi védelem alatt álló alkotások és szolgáltatások, valamint az elõadómûvészi tevékenység. Kivéve a szórakoztató, kulturális és sport szolgáltatások SZJ 1916 számából a 191623 és 191629, valamint az SZJ 1919 szolgáltatások keretében végzett tevékenység.

26. Nem kell kulturális járulékot fizetni azon termékek esetében, melyek után a járulék fizetésére kötelezett személy az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvény 29. §-a szerint teljesíti az általános forgalmi adó fizetési kötelezettségét. Nem kell kulturális járulékot fizetni azon szolgáltatások után sem, melyek az ÁFA törvény alkalmazásában külföldön teljesítettnek minõsülnek.

27. A kulturális járulékot a járulék fizetésére kötelezett maga állapítja meg, vallja be, és fizeti meg az általános forgalmi adót nem tartalmazó árbevétel után, negyedévenként, a negyedévet követõ hó 20-ig az APEH-SZTADI által vezetett az APEH által közzétett számlaszámú kulturális járulék beszedési számla javára. A járulékfizetési kötelezettség teljesítését az állami adóhatóság ellenõrzi a rá vonatkozó külön törvényben megállapított szabályok szerint. A járulékfizetési kötelezettséggel összefüggõ itt nem szabályozott kérdésekben az adózás rendjérõl szóló törvényt kell alkalmazni.

28. Az állami adóhatóság negyedévenként a negyedévet követõ második hó 20. napjáig átutalja a kulturális járulék beszedési számla egyenlegét a Nemzeti Kulturális Alapprogram számlája javára.

Visszalépés

10/A. számú melléklet az 1998. évi ..... törvényhez

A kulturális járulék fizetésére kötelezett termékek és szolgáltatások köre az 1995. december 31-én hatályos belföldi termékosztályozás (BTO), szolgáltatások jegyzéke (SZJ) és építési jegyzék (ÉJ) szerint

BTO-szám

Megnevezés

Járulék- kulcs %

A járulék fizetésére kötelezett

205113 00 00

Faintarzia és faberakás, ékszer- vagy evõeszköztartó (doboz), szobor, tolltartó és egyéb dísztárgyak fából

1

Gyártó (importáló)

205114 10 00

Festmény, fénykép, tükör és hasonló tárgyak kerete fából

1

Gyártó (importáló)

205114 27 00

Képzõmûvészeti állvány fából

1

Gyártó (importáló)

221120-ból

Pornó-, szex- és erõszaktartalmú mû

20

Kiadó (importáló)

221120 20 00

Gyermek- (mese-) és ifjúsági könyv, brosúra

1

Kiadó (importáló)

221120 30 00

Szépirodalmi könyv, brosúra

1

Kiadó (importáló)

221120 40 00

Társadalomtudományi könyv, brosúra

1

Kiadó (importáló)

221120 50 00

Természettudományos, technológiai és egyéb szakmai könyv

1

Kiadó (importáló)

221120 70 00

Gyermek- és ifjúsági képeskönyv, rajzoló- és kifestõkönyv

1

Kiadó (importáló)

221130 00 00

Szótár, lexikon, térkép és zenei könyvek

1

Kiadó (importáló)

221200 00 00

Hetente legalább négyszer megjelenõ újságok, lapok és folyóiratok

1

Kiadó (importáló)

221300 00 00

Hetente négynél kevesebbszer megjelenõ újságok, lapok és folyóiratok

1

Kiadó (importáló)

221400 00 00

Hangfelvételek

2

Kiadó (importáló)

221500 00 00

Postai levelezõlapok, üdvözlõlapok, képek és más nyomtatott termékek

3

Kiadó (importáló)

221500-ból

Pornó-, szex- és erõszaktartalmú termék

20

Kiadó (importáló)

222212 00 00

Szakmai reklámanyag, kereskedelmi katalógus és hasonlók

1

Kiadó (importáló)

223200 00 00

Videofelvételt tartalmazó szalagok és lemezek

3

Kiadó

223200-ból

Pornó-, szex- és erõszaktartalmú mû

20

Kiadó

223300 00 00

Mágnesszalag és -lemez, CD-lemez adatfeldolgozási információval

1

Gyártó (importáló)

223300-ból

Pornó-, szex- és erõszaktartalmú mû

20

Kiadó (importáló)

246400 00 00

Fotókémiai anyagok kivéve: 246411 32 10 röntgenfilm, 246411 74 00 röntgenpapír

1

Gyártó (importáló)

252428 30 00

Dísztárgy mûanyagból

3

Gyártó (importáló)

261313 00 00-ból

Asztali, konyhai, irodai, lakberendezési üvegtermék (ivópohár kivételével)

3

Gyártó (importáló)

262113 00 00

Finomkerámia dísztárgy

3

Gyártó (importáló)

287524 00 00

Díszmûáru és hasonló termék fémbõl (nem nemesfémbõl)

3

Gyártó (importáló)

295611 00 00

Könyvkötészeti gép (könyvvarrógéppel együtt)

1

Gyártó (importáló)

295612 00 00

Betûszedés, nyomtatáskép- és nyomólemez-készítés gépei

1

Gyártó (importáló)

295613 00 00

Ofszet nyomdagép (nyomógép)

1

Gyártó (importáló)

295614 00 00

Egyéb, máshová nem sorolt nyomdagép

1

Gyártó (importáló)

300112 00 00

Egyéb írógép

1

Gyártó (importáló)

300121 00 00

Optikai rendszert tartalmazó kontakt- vagy hõmásoló és elektrosztatikai másológép

1

Gyártó (importáló)

322011 00 00

Rádiótelefon, rádiótávíró, rádió- és televízió-mûsorszórás (vevõkészülékeket is tartalmazó) adóberendezései, beleértve a mobil berendezéseket is (nem vezetékes), kivéve a 322011 11 00 Katonai adóberendezés

1

Gyártó (importáló)

322012 00 00

Televízió-kamera

1

Gyártó (importáló)

323011 10 00

Hordozható rádiómûsor-vevõ készülék

1

Gyártó (importáló)

323011 20 00

Kombinált rádiómûsor-vevõ készülék (hordozható nélkül)

1

Gyártó (importáló)

323012 00 00

Gépjármû rádiómûsor-vevõ készüléke, beleértve a rádiótelefon és rádiótávíró vételi lehetõségét is

1

Gyártó (importáló)

323020 00 00

Televízió-vevõkészülék (beleértve a videomonitorokat és videovetítõket is)

0,5

Gyártó (importáló)

323031 00 00

Lemezjátszó, lemezjátszó automata, kazettás lejátszóberendezés és egyéb hanglejátszó készülékek (beépített felvételi lehetõség nélkül)

1

Gyártó (importáló)

323032 00 00

Magnetofon és egyéb hangfelvevõ készülék

1

Gyártó (importáló)

323033 00 00

Videoberendezések kép és hang rögzítésére és visszaadására

1

Gyártó (importáló)

323040 00 00

Mikrofon, hangszóró, fejhallgató, hangfrekvenciás erõsítõ és hangerõsítõ berendezés, rádiótelefon és rádiótávíró vevõkészüléke

1

Gyártó (importáló)

323041 00 00

Mikrofon, mikrofon tartószerkezete

1

Gyártó (importáló)

323042 00 00

Hangszóró, fejhallgató (mikrofonnal kombinálva is)

1

Gyártó (importáló)

323043 00 00

Elektromos hangfrekvenciás erõsítõ, elektromos hangerõsítõ berendezés

1

Gyártó (importáló)

323050 00 00

Kép- és hangrögzítõ és -lejátszó berendezések alkatrészei, antennák

1

Gyártó (importáló)

334030 00 00

Fényképészeti eszközök és alkatrészei

1

Gyártó (importáló)

362100 00 00

Pénzérme, érem

3

Gyártó (importáló)

362211 00 00

Természetes vagy tenyésztett gyöngy, drágakõ vagy féldrágakõ, szintetikussal vagy rekonstruálttal együtt megmunkálva, de foglalat nélkül

3

Gyártó (importáló)

362213 00 00

Ékszer és részei, arany- és ezüstmûves áru és részei

3

Gyártó (importáló)

363000 00 00

Hangszerek

1

Gyártó (importáló)

365033 50 00

Játékfegyver

10

Forgalmazó

365041 00 00

Kártya

3

Gyártó (importáló)

365041-bõl

Pornó-, szex- és erõszaktartalmú kártya

20

Gyártó (importáló)

365042 00 00

Televízióhoz kapcsolható videojáték

1

Gyártó (importáló)

365042-bõl

Pornó-, szex- és erõszaktartalmú videojáték

20

Gyártó (importáló)

365043 00 00

Biliárdfelszerelés, szórakozóhelyi asztali vagy társasjáték, pénzérmével vagy koronggal mûködõ más játék

10

Forgalmazó

366100 00 00

Divatékszerek

3

Gyártó (importáló)

366371 00 00

Ünnepi, farsangi és különféle más szórakoztató tárgy

3

Gyártó (importáló)

366376 00 00

Mûvirág, levél- és gyümölcsutánzat és ezekbõl készült termék

3

Gyártó (importáló)

366390 00 00

Mûalkotás, gyûjtemény, régiség (numizmatikai értékû tárgy), múzeumi tárgy másolata

1

Gyártó (importáló)

SZJ-szám

Megnevezés

Járulék- kulcs %

A járulék fizetésére kötelezett

11343-ból

Filmek, mûsoros videokazetták, hangkazetták, hanglemezek kölcsönzése

3

Szolgáltató

11343-ból

Pornó-, szex- és erõszaktartalmú mûvek kölcsönzése

20

Szolgáltató

143

Hirdetés

1

Szolgáltató

143-ból

Nyomtatott sajtóban megjelenõ hirdetés

0,5

Szolgáltató

1444

Fényképészet, videofelvétel készítés

1

Szolgáltató

14493-ból

Színészek, mûvészek közvetítése és nyilvántartása, szerzõdés ügyintézése, könyvek, színdarabok, egyéb alkotások, producernél való elhelyezése, mûvészeti tárgyak árverése (aukciója)

1

Szolgáltató

14497

Divattervezés, esztétikai formatervezés és szaktanácsadás

1

Szolgáltató

191

Kulturális szolgáltatás, szórakoztatás

2

Szolgáltató

1913-ból

Pornó-, szex- és erõszaktartalmú filmek vetítése

20

Forgalmazó (kiadó)

1913-ból

Videovetítés szálloda- és vendéglátóipari üzemekben*

 

Üzemeltetõ

1918

Közösségi-mûvelõdési szolgáltatás

1**

Szolgáltató

ÉJ-szám

Megnevezés

Járulék- kulcs %

A járulék fizetésére kötelezett

611

Vezetékek kiépítése kábeltelevízió-hálózat esetén

1

Kivitelezõ

913-5

Reklámépítmény

1

Kivitelezõ

* Vendégnapok száma szerint naponta 40 Ft, minden más esetben naponta 100 Ft.

** A bevételbõl levonható az állami költségvetésbõl és a pénzalapokból kapott támogatás.

Visszalépés