Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság polgári törvénykönyvérõl szóló 1959. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/5005. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/5005/10. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, kívánnak-e bizottsági elõadót állítani. (Senki sem jelentkezik.)

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem a részletes vitában a törvényjavaslathoz érkezett módosító javaslatok együttes tárgyalását. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a javasolt vitaszerkezetet. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a vitaszerkezetet elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1-7. pontjai alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni a részletes vitában. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló nem jelentkezett, a vitát lezárom.

Megkérdezem Avarkeszi Dezsõ igazságügyi minisztériumi politikai államtitkárt, hogy most vagy a határozathozatalt megelõzõen kíván válaszolni az elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap