Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fogyasztóvédelemrõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4939. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/4939/152. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, kívánnak-e a bizottság részérõl elõadót állítani. (Nincs jelzés.) Köszönöm, nem kívánnak.

Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslat szerkezeti rendje és a módosító javaslatok közötti összefüggésekre is figyelemmel kezdeményezem, hogy a vita három szakaszból álljon. Az elsõ szakaszban az általános és a fogyasztói érdekvédelmet biztosító rendelkezésekkel kapcsolatos, a második szakaszban a fogyasztóvédelem intézményrendszerérõl szóló, a harmadik szakaszban pedig a záró- és a hatályba léptetõ rendelkezésekhez érkezett módosító indítványok szerepelnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a javasolt vitaszerkezetet. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

A látható többség elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megnyitom az elsõ vitaszakaszt az ajánlás 1-101., valamint a tartalmi összefüggésekre figyelemmel a 152. pontjai alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki a vita e szakaszában felszólalni.

Mészáros István László, az SZDSZ-frakcióból - megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap