Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát elnapolom, folytatására holnap délelõtt kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1998. évi költségvetésének végrehajtásról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4921. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/4921/44. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a kijelölt bizottságok elnökeit, kívánnak-e elõadót állítani. (Senki sem jelentkezik.)

Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslat szerkezeti rendje és a módosító javaslatok közötti összefüggésekre figyelemmel kezdeményezem, hogy a vita négy szakaszból álljon. Az elsõ szakaszban a társadalombiztosítási alrendszer bevételi és kiadási fõösszegeit érintõ javaslatok, a második szakaszban a pénzügyi alapok költségvetési összegeihez érkezett indítványok, a harmadik szakaszban a végrehajtással kapcsolatos rendelkezésekhez, a negyedik szakaszban pedig az egyes törvényeket módosító szabályokhoz, valamint a zárórendelkezésekhez érkezett indítványok szerepelnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a javasolt vitaszerkezetet. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Látható többség - megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a vitaszerkezetet elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megnyitom az elsõ vitaszakaszt az ajánlás 1. és 2., valamint az ezekhez kapcsolódó 4., 5., 37-48., 50., 51., 56., 57., 58., 63., 71., 72., 74. és 78. pontokról. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni a vita e szakaszában.

Megadom a szót Csépe Béla képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap