Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az elõterjesztés elfogadásához a jelen lévõ képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994.(IX.30.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 273 igen szavazattal, 7 ellenszavazattal és 1 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

(20.10)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik mentelmi ügy. Tájékoztatom képviselõtársaimat arról, hogy a Házszabály 130. §-a szerint a mentelmi bizottság a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány tárgyában határozati javaslatot nyújt be az Országgyûlésnek. A 131. § (2) bekezdése kimondja, hogy a határozati javaslathoz módosító javaslatokat nem lehet fûzni, arról az Országgyûlés vita nélkül határoz. A Házszabály értelmében a határozathozatal elõtt az érintett képviselõ felszólalhat.

A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/5126. számon határozati javaslatot nyújtott be G. Nagyné dr. Maczó Ágnes képviselõtársunk mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben G. Nagyné dr. Maczó Ágnes országgyûlési képviselõ mentelmi jogát függessze fel.

Megadom a szót dr. Géczi József Alajos úrnak, a mentelmi bizottság elnökének, aki a bizottság javaslatát szóban is megindokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap