Tirts Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

TIRTS TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Meggyõzõdésem, hogy az önkormányzati képviselõk és tisztviselõk döntõ többsége tisztességes. Ugyanakkor egy-egy korrupciós botrány felhívja a figyelmet a jelenleg is meglévõ törvényi hiányosságokra. Ilyen a minap, október végén Budapesten, a Demszky Gábor által irányított Fõpolgármesteri Hivatalban kirobbant korrupciós ügy. Egy teljes ügyosztályt, a közbeszerzési ügyosztályt lefejeztek, többeket eltávolítottak, többen elõzetes letartóztatásban vannak, és még nem tudni, hogy hová vezetnek ennek a korrupciós ügynek a szálai.

A Fidesz és az ellenzéki képviselõk többször felhívták Demszky Gábor és csapata figyelmét, hogy a közbeszerzések területén visszásságok tapasztalhatók. Erre érdemi választ mind ez ideig nem kaptunk. Most, hogy fény derült egy konkrét vesztegetési ügyre, hirtelen Demszky Gábornak is eszébe jutott, hogy 27 ügyosztályt, egy évi 30-40 milliárd forint értékû beruházást végzõ hivatalban, ahol közel 1100 fõ dolgozik, egy, azaz egy fõ revizor talán kevés.

Mindezek alapján kérdezem miniszter úrtól:

Terveznek-e önkormányzati törvénymódosítást, kifejezetten az önkormányzatok pénzügyi ellenõrzésének erõsítésére?

Tervezik-e az 1995. évi XL. törvény, a közbeszerzési törvény módosítását?

Hol tart az önkormányzati képviselõkre, illetve tisztségviselõkre és az önkormányzati tisztviselõkre vonatkozó összeférhetetlenségi törvény szabályozása, amirõl korábban többször már ígéretet hallottunk? (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap