Czuczi Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CZUCZI MIHÁLY (SZDSZ): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõtársaim! A javaslat kapcsán - amit több képviselõtársammal együtt fogalmaztunk meg -, a 300 fõs foglalkoztatással kapcsolatban lehet vitatkozni arról, hogy sok-e vagy kevés. Azt tudjuk, hogy az 500 fõs foglalkoztatást illetõen nagyon sokan jelentkeztek támogatásra. Nem is tudta kielégíteni a tárca ennek az igényét.

Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy ha az ország különbözõ régióinak gazdasági fejlettségében és foglalkoztatottságában mutatkozó jelentõs különbségeket akarjuk mérsékelni, valamint egyes területek további lemaradásának csökkentése érdekében akarunk elõbbre lépni, akkor indokoltnak tartjuk átgondolni vagy a 300 fõ nagyságát, vagy pedig -

mint amit a szociális bizottság is csatolt, és ezen most lehet vitatkozni, hogy melyik a pontosabb meghatározó -, hogy elsõsorban gazdaságilag elmaradott, vagy pedig kizárólag gazdaságilag elmaradott térségrõl van-e szó.

Nagyon sokan, fõleg a munkaügyi központok és nagyon sok képviselõtársunk ragaszkodik ahhoz, hogy ha lehet, a 300 fõt csökkentse a tárca. Annál is inkább, mert a munkahelyek teremtése éppen azokban a térségekben kell hogy ösztönzésre kerüljön, ahol a legnagyobb szükség van. Nyilvánvalóan ez nem azt jelenti, hogy ne legyen támogatható az ország fejlett régióiban egy korszerû munkahelyteremtés, de azt jelenti, hogy az elmaradott térségekben megvalósítandó munkahelyteremtõ beruházásokat kiemelten kell kezelni.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap