Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének a megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre és az elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim. Ehhez képest az SZDSZ képviselõcsoportja a Házszabály 47. § (3) bekezdése alapján javaslatot nyújtott be a házbizottság napirendi ajánlásának módosítására.

Ebben kezdeményezi, hogy az Országgyûlés alelnökének és jegyzõjének választására ne a holnapi ülésnapunkon, hanem a jövõ héten kerüljön sor. Elõször errõl az indítványról határoz a tisztelt Országgyûlés, utána pedig a napirendi ajánlás további részérõl döntünk.

Lányi Zsoltnak ügyrendi javaslata van? (Lányi Zsolt: Igen!) Megadom a szót Lányi Zsolt képviselõ úrnak, bár... (Nikolits István: Nincs még napirend! - Zaj a kormányzó pártok padsoraiban.)

Kis figyelmet kérek! Tisztelt Országgyûlés! Javaslom, hogy hallgassuk meg Lányi Zsolt képviselõ urat! Majd utána eldöntjük, hogy ügyrendi javaslat-e vagy sem, mert egyébként valóban, formálisan ügyrendi javaslatot nem tehet a képviselõ úr, hiszen napirend- megállapításra még nem került sor. Meghallgatjuk a képviselõ urat.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap